Високите цени на горивата в страната в съчетание с огромния

...
Високите цени на горивата в страната в съчетание с огромния
Коментари Харесай

Спад на трафика в София, скъпото гориво опразни улиците

Високите цени на горивата в страната в комбиниране с големия брой инфектирани с Ковид, сложени под карантина, доведоха до осезателен спад на колите в трафика на столицата.

В час пик в работните дни се чакаше часове в тапи, а от няколко дни обичайното очакване по светофарите е сведено до най-малко. Ако до неотдавна съвсем беше не-възможно да се паркира в центъра на София и в прилежащите региони и от време на време хората обикаляха по няколко пъти, с цел да открият свободно място, в този момент този проблем е липсващ. На паркинигите могат да се намерят свободни места.

Отсъства и огромното петъчно запушване, което се образуваше обичайно в следобедните и вечерни часове по бул. „ Цариградско шосе “ от Орлов мост в посока двореца „ Врана “. Друг резултат от високите цени на горивата е, че все по-често могат да се видят да пътуват в една кола повече от един човек, макар обстановката с коронавирус.

Липсата на трафик се отрази и на въздуха в столицата, която обичайно в същото време на годината е в челните места на международните ранглисти по замърсяване. Справка в международната система за градовете с замърсен въздух Iqair слага София на 39-то място, което е спад с към 20 места.

Цената на горивото пък на другите бензиностанции се движи в диапазона 2.35 – 2.60 лева за литър бензин, и 2.53 – 2.64 лева за литър дизел. Справка за цените на горивата в системата Fuelo сочи, че от 13 януари насам стартира постоянен растеж на цените на дизела и бензина.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР