Високите цени на горивата в момента се определят от страните,

...
Високите цени на горивата в момента се определят от страните,
Коментари Харесай

Ревизоро: Горивото у нас е евтино, защо не зареждат при съседите?

Високите цени на горивата сега се дефинират от страните, производителки на нефт, и страната няма механизми, с които да ги понижи . Това разяснява пред Нова телевизия депутатът от " Обединени патриоти " Емил Димитров - Ревизоро.

Той уточни, че високите цени не са преференциални и за производителите и търговците на горива у нас, защото водят до нарастване на контрабандата и сивия бранш. Държавата обаче нямала механизми за намаляването им.

" Америка наложи наказания на Иран. Иран е третият максимален производител. В България никой не печели от това нещо. Може ли българският министър председател да разгласи война на Америка? Европа може ли да разгласи война на Русия и Съединени американски щати? ", попита риторично Димитров, който е някогашен началник на Митниците.

Той уточни, че това не е стока, която се създава в България, тук единствено се обработва.

" Държавата не се намесва в цените на горивата. Това са интернационалните цени ", сподели още той, като добави, че цените у нас са по-ниски от прилежащите страни.

" Защо хората от пограничните региони не зареждат колите си в Гърция, Сърбия и Румъния? Защото там цените са по-високи ", акцентира Димитров.

Според него митингите от последните дни са инспирирани от политическа мощ, която е отвън Народното събрание. По думите му страната взима от горивата данък и Данък добавена стойност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР