Високите цени на газа и липсата на предвидимост водят до

...
Високите цени на газа и липсата на предвидимост водят до
Коментари Харесай

Стефан Янев: ЕС се държи като следвоенна плячка на някои велики държави извън Европа

Високите цени на газа и неналичието на предвидимост водят до стрес измежду популацията и бизнеса. Има обещания, че се пази националния интерес, само че не виждаме на практика резултати. Това съобщи в предаването на Българска национална телевизия " Денят стартира " водачът на " Български напредък " Стефан Янев.

По думите му водачеството не се вижда и в общ европейски проект, защото въпросът за газа би трябвало да провокира европейска силидарност.

" Европейски Съюз сега се държи като следвоенна плячка, нечия, на някои велики страни отвън Европейски Съюз и би трябвало да откри своето лице ", сподели Янев.

По думите му България би трябвало да престане да се държи като кандидат-член и да предлага решения и визии, наедно с другите европейски водачи.

Според Стефан Янев решението да не се заплаща в рубли на " Газпром " не се съблюдава от всички европейски страни.

" Липсата на газ и високите цени заплашват всички европейски стопански системи, само че не видяхме взаимност и някакъв тип решение от вида на член 5 на НАТО ", сподели Янев.

Той разяснява, че българският народен интерес минава през мощна стопанска система и предвидими цени.

 

”Газ има, въпросът е в цената. Тя е способна да направи нетърпим живота на семействата. Съществуват медиатори, които приказват за проблем, само че все пак доставят безценен газ. Едни хора стават богати, те приказват срещу ”Газпром ”, само че работят с него ”, подчерта  някогашният министър председател и ръководител на ”Български напредък ” Стефан Янев.
 
" Ние сме партия в развиване и сме към момента в доста ранен стадий. Истинското създаване на програмата ни ще продължи от 3 октомври нататък. Едни от главните ни цели и акценти са свързани с демографската рецесия. Ние предлагаме финансово подкрепяне на млади фамилии, които да останат да живеят и да се развиват в България. Децата на България също са акцент, образованието ", сподели Янев във връзка идната политическа акция.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР