Високите цени на бензина и отоплението трябва да бъдат омекотени

...
Високите цени на бензина и отоплението трябва да бъдат омекотени
Коментари Харесай

Германия ще субсидира бензина и отоплението

Високите цени на бензина и отоплението би трябвало да бъдат " омекотени " от страната, с цел да се резервира общественият мир. За това се схванаха партиите в ръководещата немска коалиция. Все още обаче спорят по какъв метод и с какъв брой да се подкрепи зареждането с бензин.

Министърът на финансите Кристиан Линднер предложи на всеки литър страната да субсидира сред 20 и 40 цента от цената. Опозицията не е във екстаз от предлагането му, защото анализите показват, че значително повишението на цените на бензина е и далавера на огромните петролни компании.

Социалдемократите също към момента не са споделили дали биха го подкрепили. Ако то бъде признато, ще важи за три месеца. Друго предложение е намаляването на цените на билетите за градския превоз с 50%.

Коалицията към този момент одобри един пакет с ограничения за облекчение на следствията от коронакризата, който коства 13 милиарда евро.

Сега държавното управление изиска 200 милиарда в допълнение към бюджета, като 100 милиарда от тях са за въоръжаване на Бундесвера.

Линднер предизвести, че най-вероятно ще има още взимане на заеми. Това ще е третата поредна година, в която Германия няма да успее да се придържа към спирачката за взимане на отговорности.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР