Високите температури ще се задържат и утре. Следобед и през

...
Високите температури ще се задържат и утре. Следобед и през
Коментари Харесай

Рязка промяна на времето! Вали, трещи, есента нахлува без по...

Високите температури ще се задържат и на следващия ден. Следобед и през нощта против събота се чакат превалявания в северозападните елементи на страната, съпроводени от гръмотевици.

От събота започва сензитивна смяна на времето. У нас ще има превалявания с гръмотевици - повече в северните и североизточните елементи на страната. Това предвижда пред България Он Ер синоптикът Петър Янков.

По думите му температурите през уикенда сензитивно ще се намалят - ако в събота са сред 25-30 градуса, в неделя към този момент ще паднат до 23-29 градуса. 

" Това намаление на температурите ще продължава и през идната седмица. Може да се каже, че предстоящите интензивни превалявания през идния вторник ще носят есенен привкус. През идната седмица ни чакат температури под 20 градуса ", разясни той. 

Според Янков следващият интервал на интензивни превалявания ще бъде през уикенда 24-25 септември , когато температурите ще се задържат относително ниски.

" Метеорологичната есен ще настъпи по-рано у нас ", безапелационен бе той. Синоптикът добави, че повече слънце се чака сред 24 и 26 септември, когато стартира " сиромашкото лято ".

След преваляванията в края на седмицата се чака интервал, в който мъглите ще бъдат постоянно събитие.

" Не се обрисуват мощни ветрове, единственото рисково събитие, което ще смущава обществото, са преваляванията във вторник. Те ще бъдат интензивни с количества към 20 - 25 литра за денонощието в централните и североизточните елементи на страната ", установи той.

Предстоящия уикенд ще бъде подобаващ за туризъм по планините в страната. 

" Температурите в събота и неделя в южните ни съседи ще бъдат към 30-34 градуса. Там ще бъде уместно за превозване на почивните дни ", обобщи Янков.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР