Високите температури, промяната на времето, пътуванията, храната далеч от дома...Сега

...
Високите температури, промяната на времето, пътуванията, храната далеч от дома...Сега
Коментари Харесай

Храните, които да похвапваме в горещините

Високите температури, смяната на времето, пътуванията, храната надалеч от вкъщи...Сега е моментът от годината, когато тялото страда повече, поради всички тези фактори.

Независимо дали повода е жегата, или от хранително разстройство, лятото имаме по-малко предпочитание да ядем и затова се усещаме по-отпаднали и по-уморени, в допълнение към честото обезводняване, от което страдаме най-вече.

Ето за какво би трябвало да вземем поради кои храни са най-подходящи за консумация през лятото и ни оказват помощ да следваме уравновесена и питателна диета. Макар да не " откриваме топлата вода " с шестте ни оферти, сигурно ще дадем причина, с цел да изядете няколко домата още в този момент.

Краставица
 Снимка 328393
 

Краставицата един от най-освежаващите зеленчуци, защото съдържа висок % вода. Отличава се с това, че работи диуретично, което е доста скъпо свойство през лятото.

Краставицата е богата и на фибри, като множеството зеленчуци, и по тази причина ни оказва помощ да избегнем запек - постоянно срещан през лятото, изключително в случай че пътуваме. Супер вкусотийка е краставица със зехтин, лимон или кисело мляко.

Диня
 Снимка 326146
 

Практически 93% от състава на динята е вода, тъй че безспорно е идеална храна за хидратация през лятото, изключително за хора, които пият малко вода. Плодът е много хипокалоричен, тъй че е превъзходен избор за диети за намаляване.

Някои хора усещат тежест или отичане след яденето на любеница, изключително през нощта, тъй че се предлага да се заобикаля потреблението ѝ в късните часове от денонощието.

Домат
 Снимка 344574
 

Доматът е обичаната ни лятна класика. Той е доста значима част от средиземноморската диета, заради високата си хранителна стойност и фактът, че има ниско наличие на калории.

Освен съществуването на витамини (А, С и К) и минерали (желязо и калий), доматите имат органични пигменти, които оказват помощ за отбрана на зрението. Те са естествени диуретици, защото предотвратяват задържането на течности и обезпечават елиминирането на токсините.

Морков
 Снимка 346951
 

Морковите са в листата ни със наложителни летни храни, заради няколко аргументи. Имат висока хранителна стойност, забавят стареенето, усъвършенстват зрението и също така спомагат за поддържане на тена, посредством подкрепяне на пигментацията на кожата.

Морковите са богати на витамин С, който спомага за производството на колаген и по този метод способства за еластичността на кожата.

Пъпеш
 Снимка 307447
 

Подобно на динята, пъпешът съдържа висок процент вода, само че с малко повече захар. Той има по-силен резултат на засищане, което го прави съвършен и за диети за намаляване.

Не предлагаме консумирането му след хранене, защото води по-бавно или по-тежко храносмилане, изключително в случай че пъпешът е леден.

Череши
 Снимка 299371
 

Черешите са съвършеният плод на лятото - освежаващи, вкусни и елементарно се похапват (без да ставаме на прасенца) на всяко място и когато и да е. В допълнение, те са богати и на фибри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР