Високите технологии все по-често и по-успешно навлизат в медицината, което

...
Високите технологии все по-често и по-успешно навлизат в медицината, което
Коментари Харесай

Роботизирана рехабилитация помага на пациенти с тежки заболявания във ВМА

Високите технологии все по-често и по-успешно навлизат в медицината , което дава голям брой нови методологии , провокации и благоприятни условия за лекуване на пациенти .

Иновативен бранш за робот-асистирана рехабилитация към този момент действа сполучливо във Втора клиника по физикална и рехабилитационна медицина на Военномедицинска академия /ВМА/, оповестиха от болничното заведение.

Това е най-съвременният метод , който в композиция с необятните благоприятни условия за приложение на стандартни физиорехабилитационни способи в клиниката предлага високоефективна и персонализирана терапия за редица неврологични и ортопедични положения .

„ Роботизираната рехабилитация оказва помощ за възобновяване след инсулт, гръбначно-мозъчни и черепно-мозъчни контузии, детска церебрална парализа, множествена склероза, болест на Паркинсон, периферни нервни повреди, ортопедични интервенции и други “ , разяснява доцент доктор Христина Миланова от ВМА.

Секторът е оборудван с съвременни технологии за рехабилитация на долни и горни крака, походка, съгласуваност , постурална непоклатимост и когнитивна рехабилитация. Това включва функционалности като виртуална действителност , интерактивна стимулация и персонализирани настройки за параметрите на лечебната процедура и п роследяване на напредъка

Интуитивният програмен продукт, интегриран в роботизираните и високотехнологични апарати за рехабилитация, оказва помощ на пациентите да възвърнат локомоторната съгласуваност и придвижванията на горен и низък крак посредством интензивно и високорепетитивно образование в верен модел придвижвания. Чрез дейното ангажиране на пациентите физически и когнитивно , се усъвършенства процеса на тяхното функционално възобновяване. Обратната връзка в действително време и потреблението на видео игри и виртуална действителност стимулират пациентите и разрешават точно и възпроизводимо образование .

Специализираният бранш предлага повсеместен и персонализиран метод към рехабилитацията, като се концентрира върху мускулно-скелетните пострадвания и неврорехабилитацията .

За повече информация или за записване на час пациентите могат да се свържат със експертите на тел.: 02/ 92 25 794, от 8.00 до 11.00 часа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР