Високите нива на холестерол в кръвта са причина за повишен

...
Високите нива на холестерол в кръвта са причина за повишен
Коментари Харесай

Баба е на 85 и всеки ден взема по 2 лъжици от тази смес. Никога не е страдала от високо кръвно и холестерол

Високите равнища на холестерол в кръвта са причина за нараснал риск от редица сърдечни болести, както и опция за инсулти и инфаркти.
Това води и до нараснало кръвно налягане, което е хронично и един път щом стартираме да пием медикаменти, ще ги пием доста дълго време.
Често пъти повишението на холестерола е обвързвано с затлъстяване и вреден хранителен режим.
Традиционната медицина има решение на този проблем, само че има и бабин способ, който е доста елементарен за осъществяване.
Това, което ни е нужно, е:
1 с.л. лимонен сок, 1 с.л. мед,
1 парче настърган джинджифил и 1 с.л. ябълков оцет.

Приготвянето стартира като изсипем всички съставки в блендер и ги създадем на пюре. Важно е медът да вземем с пластмасова или дървена лъжица, а не железна, с цел да резервира качествата си.
След това оставяме сместа в съд в хладилника за 5 дни.
Употребата се прави два пъти на ден, преди хранене.
Важно е също по този начин да се консултираме с доктор преди да прибягваме към различни лекувания, с цел да се види дали те са съвместими с организма ни и медикаментите, които вероятно към този момент одобряваме.

Ето и още няколко съвета за понижаване на холестерола
За да намалите равнищата на холестерол, консумирайте по–малко алено месо и други мазни протеини, в това число органичните меса, жълтъци, необезмаслени млечни артикули. Също по този начин би трябвало да избягвате трансмазнини, които се намират в маргарин и хидрогенираното растително масло. Опитайте се да готвите със зехтин. Разликата сред нездравословните и потребните мазнини можете да видите, когато ги поставите в ледник. Мазнините, които се втвърдяват могат да запушат артериите ви. Мазнините, които остават в течно положение могат да ви оказват помощ да си прочистите артериите.

Храните, които да добавите към диетата ви за понижаване на холестерола, съдържат фибри, които се откриват в ябълките и овеса. Растителният протеин, който се открива в бобовите растения и в бъбрековидния боб може да възвърне равнищата на холесторола до допустими и здравословни правила. За да поддържате положителните му равнища е потребно да се движите повече – заседналият метод на живот е нездравословен.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР