Високи за сезона останаха и днес температурите в страната, с

...
Високи за сезона останаха и днес температурите в страната, с
Коментари Харесай

Силни валежи на много места в четвъртък

Високи за сезона останаха и през днешния ден температурите в страната, като се изключи морския бряг, където беше под 20 градуса, само че в останалите региони температурите са от 23 до 28 градуса. Вятърът е от югоизток, само че след среднощ ще се ориентира от северозапад, ще се усили, с него ще прониква по-студен въздух и оптималните температури на следващия ден в множеството региони ще бъдат от 17° до 22°. През деня в доста региони ще има превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици. Остава нараснала и вероятността за градушки.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за по-интензивни превалявания и обилни количества е оповестено в 12 области в страната.

Предимно слънчево ще е в крайните източни региони от страната. Вятърът ще е от северозапад, в Източна България, в това число и по Черноморието – към момента от югоизток.

В планините през целия ден ще се задържи облачно, ще има и превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще е на към 1800 м надморска височина. Ще духа сдържан северозападен, по-високите и открити елементи - югозападен вятър.

И към времето на континента – дъжд ще вали на Пиренейския полуостров и Южна Франция. Над останалата част от Западна Европа на изток до Австрия ще бъде слънчево. Много слънчеви часове ще има и в Италия, докато на Балканите почти на всички места ще бъде с превалявания. Причината - леден атмосферен фронт, който минава през полуострова.

И у нас през идващите дни захлаждането ще продължи. Ще има и слънчеви часове, само че и превалявания, с по-голяма възможност в планинските региони. В неделя и понеделник следобедни валежи ще има основно в Югозападна България, а оптималните температури едва ще покачат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР