Високи температури, жеги, но и интензивни дъждове на места -

...
Високи температури, жеги, но и интензивни дъждове на места -
Коментари Харесай

Синоптик: На места се очакват до 38 градуса

Високи температури, жеги, само че и интензивни дъждове тук-там - по този начин може да опишем времето през последните дни.

" Специално в София оптималната температура в събота ще бъде към 25 градуса, в неделя 26 градуса. Валежите ще бъдат основно в събота, тъй че неделя е по-подходящ ден за високопланински туризъм и за плажни процедури по нашето Черноморие. В събота ще вали основно в централната част на страната ", сподели синоптикът Петър Янков.

По думите му идната седмица ни чака трайно стопляне, а към сряда температурите може да доближат до 38 градуса са места.

" Летуващите по Черноморието би трябвало да имат защитни средства от слънчевите лъчи и съществуване на вода. Температурата на водата по Черноморието ще бъде сред 23-24 градуса, а по Беломорието доближава до 25 градуса. Приятно време за отмора и реализиране на летните фантазии ", сподели Янков пред bgonair.

" Хората би трябвало да съблюдават правила при пътешестване. Над 33 градуса би трябвало да стопират постоянно и да почиват. В планината тези температури също основават проблеми макар прохладата, която има. Повечето пожари в нашите региони стават под въздействие на човешката интервенция. Изхвърляне на фасове по време на пътешестване не би трябвало да има, както и хвърлянето на бутилки по полетата ", сподели синоптикът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР