Високи оценки дадоха председателите на двете комисии в Европарламента, които

...
Високи оценки дадоха председателите на двете комисии в Европарламента, които
Коментари Харесай

Високи оценки за изслушването на Илиана Иванова в ЕП

Високи оценки дадоха ръководителите на двете комисии в Европарламента, които взаимно изслушаха кандидатката за идващ български еврокомисар Илиана Иванова, заяви „ Политико “.

Забине Верхайен - немска евродепутатка и председателка на комисията по просвета и обучение на Екологичен потенциал, съобщи, че е „ впечатлена “ какъв брой задълбочено е отговаряла Иванова на въпроси за нововъведенията и културата. Тя добави, че българската кандидатка е посочила „ големи знания по ресора ѝ “. „ Днес станахме очевидци на чудесно чуване на претендент за еврокомисар “, уточни пред „ Политико “ Верхайер.

„ Имам доста положителни упования. Убеден съм, че госпожа Иванова ще бъде мощен еврокомисар “, сподели пред „ Политико “ след чуването Кристиян-Силвиу Бушой - румънски евродепутат, ръководител на комисията по промишленост на Екологичен потенциал. Бушой добави, че Иванова е посочила „ мощно водачество “, „ положително познаване на ресора “ и „ доста положителни информационни умения “.

Предварителната оценка за чуването през днешния ден се дефинира при закрити врата. А на следващия ден ще бъде обявено решението на Председателския съвет, състоящ се от ръководителя на Екологичен потенциал и шефовете на политическите групи в Европарламента. Този съвет ще даде дефинитивна оценка за представянето на Иванова. Ако тя е позитивна, гласуването на кандидатурата на Иванова за еврокомисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта ще бъде включено в дневния ред на идната сесия на Екологичен потенциал от 11 до 14 септември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР