Високи гости от страната и чужбина уважиха празника С богата

...
Високи гости от страната и чужбина уважиха празника С богата
Коментари Харесай

Сунгурларе празнува Трифон Зарезан! Ето кои са най-добрите винари

Високи посетители от страната и чужбина почетоха празника

С богата стратегия община Сунгурларе означи Трифон Зарезан – деня на виното, лозарите, кръчмарите и градинарите. Кметът доктор Георги Кенов, който бе хазаин на събитието, посрещна високи посетители и сподели традициите, които Сунгурларе резервира живи.

Официални лица на събитието бяха заместител регионалния шеф на област Бургас Мария Ценова, народните представители от 48 Народно събрание Севим АЛи и Ешереф Ешереф, ръководителят на Общинския съвет в Сунгурларе Ружди Хаджен, Иван Бъчваров – ст.експерт Предучилищно обучение в Регионално ръководство на образованието, представители на бизнеса и общественици. Сред гостите имаше и доста чужденци. 

За десета поредна година уредниците на празника организират конкурс за най-хубаво домашно алено вино. Призът бе връчен на Петър Мушиев, който получи премия от 60-литрово буре. 

Шестчленна комисия избра и най-хубавите винопроизводители, а премиите им връчи кметът Георги Кенов. На 1-то е определен Веселин Дяков от с. Велислав. На 2-то място е  Георги Грунов от Сунгурларе. Третото място е за Венко Вълков от Сунгурларе, четвърти е Веселин Иванов от с. Черница, от същото село на пето място се класира Желязко Иванов, а шести е Живко Берданков от Сунгурларе. 

Празникът продължи с концерт на отбор „ Странджа “. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР