Високата цена продължава да е един от факторите, които спират

...
Високата цена продължава да е един от факторите, които спират
Коментари Харесай

Каква е производствената цена на Samsung Galaxy Z Fold 4

Високата цена продължава да е един от факторите, които стопират някои консуматори да си купят сгъваем телефон, макар че в близко бъдеще тези модели евентуално ще станат по-достъпни. 
 Samsung Galaxy Z Fold4 и по какъв начин минава един работен ден от у дома през смарт телефон
Един ден хоум офис със Samsung Galaxy Z Fold4

Когато смарт телефонът е и преносим компютър, и таблет и…смартфон

Новият Samsung Galaxy Z Fold 4 несъмнено е един от най-атрактивните модели в тази ниша,  а формалната му цена стартира от 1799 $. 

Интересен въпрос е какъв брой тъкмо е индустриалната цена на премиум модела и макар че не можем да знаем с безспорна акуратност, от Nikkei ни дават добра визия за разноските на Samsung към производството на един подобен телефон. 
 Снимка 600054

Оказва се, че действителната цена на Z Fold 4 възлиза на към 670 $ или по-малко от 40% от финалната цена на устройството. 

Това звучи като сериозен марж за Samsung, като за съпоставяне индустриалната цена на хай-енд модела iPhone 14 Pro Max е към 46% от пазарната му цена. 

Важно е да знаем обаче, че в сметката на Nikkei не включва вложенията и разноските на Samsung за създаването на самото устройство, което търпи все по-значими усъвършенствания от излизането на първото потомство насам. 
 Снимка 600055

Сравнението с iPhone също не е изцяло подходящо, защото нишата на сгъваемите смарт телефони е относително нова и продажбите на елементарни смарт телефони към момента доста изпреварват тези на сгъваемите. 

Калкулацията на Nikkei обгръща най-вече разноските по хардуера, който в подтекста на сгъваемото устройство е предстоящо по-висок, най-малкото поради съществуването на огромен екран, втори екран и механизъм за прегъване. 
 JerryRigEverything, Samsung Galaxy Z Fold 4 и какъв брой устойчив е новият сгъваем смарт телефон
Лесно ли е да счупим Samsung Galaxy Z Fold 4

Впечатляващо показване на новия телефон

Високият марж също дава опция на Samsung да предлага сгъваемите си модели в промоции и понижения, което доста понижава осъществената от компанията облага. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР