Високата около метър и половина испанска вицепремиерка Сорая Саенс де

...
Високата около метър и половина испанска вицепремиерка Сорая Саенс де
Коментари Харесай

Сорая Саенс де Сантамария

Високата към метър и половина испанска вицепремиерка Сорая Саенс де Сантамария е доказателство, че външният тип може да е подвеждащ, отбелязва ДПА. Вестник " Економиста ", както и много други издания в последно време, я дефинира като " най-влиятелната жена в Испания ".
 

Като вицепремиер на Испания тя е натоварена от премиера Мариано Рахой да възвърне нормалността в разбунтувалата се Каталуния.
 
 БГНЕС

Сорая Саенс де Сантамария стартира политическата си кариера на 29 години, откакто е приключила право. Младата прокурорка напуща родния си град Валядолид и отпътува за столицата Мадрид, с цел да стане консултант на тогавашния министър на образованието Рахой. " Взеха ме, тъй като можех да устоявам на напрежение, " сподели тя един път.
 

След 2004 година тя работи за консервативната Народна партия в Народното събрание в Мадрид, а от 2011 година е втора по сан в испанското държавно управление.
 
Сорая Саенс де Сантамария и Рахой станаха добре синхронизиран, корав дует, който постоянно се показва като справедлив и съдбоносен. Когато се стига до предизвестия към сепаратисткото управление на Каталуния и апели за връщане на законността в региона, заместничката на Рахой постоянно застава пред микрофона, с цел да съставлява централното държавно управление.
 
" Демокрацията в Каталуния е потъпкана ", сподели тя наскоро.

 
 БГНЕС

Макар цялото й име да е Мария Сорая Саенс де Сантамария Антон, в Испания тя е известна като " Сорая ". Като дете е доста амбициозна. В биография тогавашните й учители споделят, че Сорая Саенс де Сантамария, която е щерка на фризьорка и нискоквалифициран служащ, избухвала в рев, когато не получавала единствено шестици.
 
Книгата " Вицепремиерката " споделя за издигането на Сорая Саенс де Сантамария от " дребната мравка " до " килъра " в испанските държавни кръгове.
 
 Guliver/Getty Images

След като към този момент е вадила горещи кестени от огъня за Рахой по доста мотиви, Сорая Саенс де Сантамария в този момент би трябвало да поеме " спасяването " на Каталуния. Работейки по този въпрос, както написа вестник " Паис ", тя ще се сблъска с " най-голямото до момента предизвикателство за испанската народна власт ".
 
Ако успее да се оправи с взривоопасната обстановка, прогнозата на нейния сътрудник от Народната партия Алфонсо Алонсо може да се сбъдне: " Сорая един ден ще бъде министър председател ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР