Високата избирателна активност е единственият начин да се сложи край

...
Високата избирателна активност е единственият начин да се сложи край
Коментари Харесай

Нинова: Краят на този модел може да сложи само високата избирателна активност

Високата изборна интензивност е единственият метод да се постави завършек на този модел на ръководство и той да не се възпроизведе като " Борисов " 4. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебата по президентското несъгласие върху Изборния кодекс, съобщи Агенция " Фокус ".

" По тематиката избирателен развой съгласно мен има три казуса. Един резултат от тези проблеми и едно решение в тази политическа конюнктура, в която се намираме ", стартира своето изявление Корнелия Нинова.

" Първо, още веднъж ще организираме избори и още веднъж болшинството прави промени в последния миг. Изключително порочна процедура, която има и външен за България и вътрешен резултат. Външният неведнъж сме били осъждани и подложени на критика от Венецианската комисия, отчетите за върховенството на закона, последната резолюция на Екологичен потенциал за тази порочна процедура. Вътрешният ред, това основава неустановеност, крехкост на законодателството, липсва време за подготовка на изборната администрация. Една от повода за част от пороците на изборният развой ", сподели още Корнелия Нинова.

" Вторият проблем - изборите в България се фалшифицират и манипулират. Няма за никого подозрение, че изборите в България се фалшифицират и манипулират. Уважаеми сътрудници, които оспорвате резултатите от недействителните бюлетини. Ще изтъквам изявлението на ръководителя на ЦИК. Почти 466 хиляди недействителни бюлетини. В редица бюлетини недействителните гласове 60 %, а в отделнит секции - 90 %. Резултат от фалшификации и операции.

Уважаеми сътрудници, доста е обикновено, доста е принизено да казвате тяснопартийни, само че тези бюлетини не са били всички за Българска социалистическа партия. Има значение за коя партия са, само че доста по-гоямо значение има за България. Половин милион българи са оставени непредставени ", сподели още Нинова.

" Третият проблем - фалшификациите, операциите, подправените протоколи, задрасканите бюлетини са разследване. Причината е че залагате това в закона ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия. По думите ѝ в този момент се прави същото в изборните правила.

" Резултат от всичките тези три казуса е изкривява се същинският избор. Подменят се правилата на правото и демократичната страна и въобще не се мисли за представителната народна власт, която е в заплаха в този миг, точно тъй като доста хора не се усещат показани тук. Те стават апатични, не имат вяра в нито една политичеса мощ. Това е огромният проблем.

Какво е решението в този миг, в който вие имате болшинство, в който проявявате дебелоглав, в който сте си самодостатъчни? В този миг, тъй като той ще се промени, решението е едно.

И през днешния ден се обръщам към всички партии в Народното събрание, партиите отвън Народното събрание, Неправителствени организации, гражданските сдружения, едно от решенията на този проблем през днешния ден е в нашето обединяване за почтени избори. Обръщам се към всички тези партии и структури на обществото. Знаем, че в този момент е миг, в който се мерят сили, в който се тропат оръжия за предварителните или постоянните избори. Броят се гласове. Нищо от това няма да има значение, в случай че през днешния ден не се обединим всички, с цел да подсигуряваме честните избори.

Подаваме ръка, дано да загърбим настояването си за лидиране, надмощието, кой ще бъде по-велик. Няма място тук за мерене на мощ и великолепие. Тук всички би трябвало да се обединим към общата цел - гарантиране на почтени избори ", сподели още Нинова.

" Второто решение е във високата изборна интензивност. За това второто ми послание от трибуната на Народното събрание е към българските жители. Вие несъмнено харесвате разнообразни партии, това е ваше гражданско, демократично, конституционно българско право. Просто го упражнете ", сподели още Нинова.

Според нея по този начин обединени партии за почтен избор и българи, които желаят смяната, ще съумеят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР