Високата активност направи референдума в Обзор валиден. Жители на морския

...
Високата активност направи референдума в Обзор валиден. Жители на морския
Коментари Харесай

Референдумът в Обзор е валиден

Високата интензивност направи референдума в Обзор годен. Жители на морския град и шест прилежащи села гласоподаваха дали да се отделят от община Несебър в независима община.

Опашки за гласоподаване в Обзор се извиха още преди отварянето на секциите и продължиха до ранния следобяд. Полиция следеше на входа да няма скупчване на хора, като пропускаше по един гласуващ в секция.

Първи, час преди секцията да отвори, на опашка се подреди 91-годишният Димитър Кисьов. Казва, че гласоподава за хубавото на Обзор.

Някои се изнервиха, че става постепенно и заподозряха в това предумисъл. „ Изтървават описите, постепенно реагират, работят, има заболели хора, изнервят се “, споделя Янка Янева.

В селата вотът стартира неенергично, само че в Козница да вземем за пример още в първите часове гласоподаваха всички осем души. По обед резултатите демонстрираха, че референдумът е годен.

Над 20 от дерегистрираните гласоподаватели бяха върнати в описите и гласоподаваха. Битката за Обзор завърши без съществени нарушавания.

Още довечера се чака да стане явен резултатът от допитването – дали повече поданици са дали своят вот с „ да “ или „ не “ да се отделят от община Несебър. Ако половината от участвалите във вота са подкрепили отделянето, на ход е Министерският съвет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР