Висока степен на еврооптимизъм и подкрепа за европейското членство в

...
Висока степен на еврооптимизъм и подкрепа за европейското членство в
Коментари Харесай

71% от българите са оптимисти за резултатите от Българското председателство

Висока степен на еврооптимизъм и поддръжка за европейското участие в навечерието на председателството
На старта на първото за България председателство на Съвета на Европейски Съюз 57% от българите считат, че страната ще се оправи по-скоро сполучливо с осъществяването на уговорките си като председателстваща, други 15 на 100 се открояват с още по-висок оптимизъм. Негативна е настройката на едвам към 18 на 100 от българските жители. Това открива национално-представително изследване на организация Алфа Рисърч, извършено в интервала 7 – 13 декември измежду 1017 пълнолетни поданици на страната.

 alpharesearch

Хората чакат България да се оправи с уговорките си по този начин, че да се усъвършенства имиджа на страната, да получим интернационален авторитет и самопризнание (40%), да се усъвършенства облика на страната ни в Европейски Съюз (34%), да се увеличи самочувствието на българските жители (30%). Втора група упования, разяснява Геновева Петрова, са свързани с прагматично-практични изгоди като повече доходи от визитите през интервала на Председателството (38%) и разпространение на страната измежду страните-членки (35%).
Управителят на Алфа Рисърч, социологът Боряна Димитрова разяснява, че както при започване на 2007, по този начин и в края на 2107 година, като най-важни преимущества от участието в Европейски Съюз българите открояват тези, които са свързани със свободното придвижване.

В навечерието на това първото по рода си събитие, което е извънредно значимо за нас, като една от най-младите страни членки, публичните настройки спряно председателството на Съвета на Европейски Съюз се открояват с висока степен на еврооптимизъм, поддръжка за европейското участие и натурализъм към уговорките ни по председателството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР