Висока е лавинната опасност в планините у нас заради рязката

...
Висока е лавинната опасност в планините у нас заради рязката
Коментари Харесай

Зам.-кмет на Банско за лавината до хижа Вихрен: Има около 2000-3000 кубика сняг, ще качим тежка техника за почистване

Висока е лавинната заплаха в планините у нас поради внезапната смяна в температурите и редуването на топло и студено време.

" Има непринудено паднали лавини, отиването в тези региони би било рисково, в случай че не съблюдаваме разпоредбите. Пролетните лавини са присъщи с по-ниската си скорост на придвижване, с огромни буци парчета тежък сняг ", съобщи пред Българска национална телевизия Атанас Уков от Планинската избавителна работа в Банско.

Относно падналата до хижа Вихрен лавина заместник-кметът по строителството на Банско Стойчо Баненски съобщи: " Там има към 2000-3000 кубика сняг и разчистването няма да стане за час-два, сигурно ще би трябвало да качим тежка техника, ще създадем лавинно разединение с радиостанции, това са блокирани коли, няма бедстващи хора. В тези условия на снеговалеж ще бъде мъчно да предприемем каквито и да е дейности и да излагаме хора на риск, незабавно щом времето се пооправи и имаме видимост ще създадем проучване на лавинната заплаха и ще предприемем дейности за разчистване на пътя, с цел да могат хората да си вземат колите и да си ги приберат ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР