Висока е избирателната активност и дори има и опашки пред

...
Висока е избирателната активност и дори има и опашки пред
Коментари Харесай

Неделната сръбска скара изви опашки пред секции в Западните покрайнини

Висока е изборната интензивност и даже има и опашки пред секциите в Босилеград и Цариброд, Сърбия, споделиха наши сънародници от другата страна на границата. Идвали и хора, които живеят във Варна, само че са с непрекъснат адрес в двата града в Сърбия.

А по информация на Lupa.bg в Западните околности - съответно в Цариброд избор са упражнили поданици на София и близките дребни градове и села, само че без регистрация в столицата, за които очевидно е било по-лесно да гласоподават в чужбина, в сравнение с да пропътуват за 2 април стотици километри у нас.



Подобна концепция лансираха в петък от обединението " Продължаване промяната-Демократична България " - за съчетаване на изборния ден с неделната скара в Сърбия по граничните кафани изключително поради хубавото време. 

До 15 ч.  в Босилеград бяха дали своят вот над 120 с право на глас, до края на изборния ден ще се удвоят, предвижда журналистът от локална организация Мирослав Перевич: " Доста хора чакаха, ще станат 200 несъмнено ".

По два часа са чакали пред КИЦ в Цариброд, където се гласоподава с машина, сподели за БНР журналистът от локален елктронен портал Александър Тодоров. 

" Много жители от България пристигнаха да гласоподават тук и чакаха до 2 часа да влезат в изборната секция да гласоподават. Те ми споделиха, че чакат доста. Имаше една жена от Варна, пристигнала да гласоподава в Цариброд. Иначе всичко е обикновено, няма никакви нередности, изборите протичат в спокойна конюнктура ".
ТЕМА преди 26 минути 825 преди 27 минути 264 преди 42 минути 4296
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР