Висок брой новозаразени с COVID-19 е регистриран през последните дни

...
Висок брой новозаразени с COVID-19 е регистриран през последните дни
Коментари Харесай

Протести срещу КОВИД ограниченията в Атина и Солун

Висок брой новозаразени с COVID-19 е регистриран през последните дни в Гърция. Новите случаи към този момент надвишават 3000 дневно, само че броят на  приетите в болница и смъртните случаи не пораства, осведоми здравното министерство в Атина.

Лекарите предвиждат двойно повече случаи в идващите седмици. Властите приканват за прецизно съблюдаване на ограничаващите ограничения. Основните огнища са нощни заведения и нощни клубове, където не се съблюдава отдалеченост и не се носят маски. Затова от на следващия ден всички нощни заведения ще работят с стеснен брой клиенти и без правостоящи.

Според епидемиолозите сериозни региони са още веднъж област Атика, Крит и Лариса. От през днешния ден на доста заведения слагат стикери „ единствено за имунизирани ". Продължава акцията за имунизиране, най-вече измежду младежите.

Министърът на опазването на здравето изиска помощ от църквата, която има мощно въздействие измежду младежта.

От лявата опозиционна партия СИРИЗА обявиха в Народното събрание, че въвеждането на наложителното имунизиране и рестриктивните мерки против неимунизираните съществено нарушават човешките права и закона за персоналните данни. Тази вечер в Атина и Солун се провеждат митинг ни шествия против политиката на държавното управление и антиковид ограниченията, оповестява БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР