Висок брой недействителни бюлетини в Русе - над 8000, отчетоха

...
Висок брой недействителни бюлетини в Русе - над 8000, отчетоха
Коментари Харесай

Над 8000 недействителни бюлетини в Русе, кметът ще бъде избран на балотаж

Висок брой недействителни бюлетини в Русе - над 8000, регистрираха от ОИК. В най-големия български дунавски град след първия тур силите сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия са изравнени. На втория тур може да има изненади.

При 100% преброени бюлетини претендентът на Българска социалистическа партия Пенчо Милков получава 35% поддръжка, а Диана Иванова от ГЕРБ - 25%. Трети е Галин Григоров, повдигнат от Вътрешна македонска революционна организация, с 15%.

В Общинския съвет влизат 10 партии и обединения и с обрисува да бъде много накълцан.

След като станаха ясни резултатите, Пенчо Милков разгласи, че русенци са дали своят вот за смяна, а Диана Иванова потърси поддръжка от десните партии, които излъчиха трима кандидат-кметове на първия тур.

Русе е един от дребното градове в страната, където Българска социалистическа партия изпреварва ГЕРБ. Кандидатът на алените Пенчо Милко съобщи, че това се дължи на позитивната му предизборна акция. На балотажа той ще разчита на гласовете на всички русенци и се надява те да изберат личността и платформата, а не партията.
Пенчо Милков - претендент за кмет на Русе от локална коалиция „ Българска социалистическа партия за България ": „ Хората не могат да бъдат класифицирани по цветове и да бъдат размествани като някакви пешки в игра. Хората са задоволително осведомени, моите съграждани, за личността на двамата претенденти, за техните платформи. И двамата заслужават почитание - и колежката, и аз.
Независимо от второто място в изборните резултати, претендентът от ГЕРБ Диана Иванова дефинира своя резултат като триумф, поради обстоятелството, че до момента не е била в политиката. Тя прикани за обединяване на десните сили.
Диана Иванова - претендент за кмет на Русе от Политическа партия ГЕРБ: Аз желая да се обърна още веднъж към хората с апела - не да водим борби, не да водиме война между тях, а да се обединим. Да се обединим най-много център и дясно, само че за какво не да обединим безусловно всички сили на нашите жители, съдейки и учейки се от историята.
Още не е ясно обаче, дали десните гласоподаватели ще се вслушат в този апел и кого ще поддържа обединението „ Съюз на демократичните сили ", чийто кандидат Елеонора Николова е на четвърта позиция.
Елеонора Николова: Този резултат ние го постигнахме с млади, необременени хора, които даже не са партийни членове, само че които произлизат от десни фамилии, по този начин са възпитавани. И за тях аз не мога, не мога да ги разпределя. Това са свободни хора.
От Вътрешна македонска революционна организация не престават да пазят безмълвие след резултатите от вота. Техният претендент, регионалният шеф Галин Григоров не съумя да се пребори за втори тур и остана трети. Воеводите занапред ще вземат решение дали и кого да поддържат в неделя. Шарен ще бъде и Общинският съвет. Там обаче преднина имат претендентите на ГЕРБ, следвани Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация.
Още по тематиката Избираме кметове и общински съветници
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР