Vision-S е оборудван с два електрически мотора с мощност 270

...
Vision-S е оборудван с два електрически мотора с мощност 270
Коментари Харесай

Sony тества прототипен електромобил в Европа


Vision-S е оборудван с два електрически мотора с мощ 270 к.с.
(снимка: Sony/YouTube)

Преди година Sony разгласи на CES 2020 първия си електромобил Vision-S. Сега компанията пусна видеоклип, разкриващ проби на прототипа по публични пътища из Европа.

През юли м.г. Sony разкри проектите си да тества в действителни пътни условия още в края на 2020 година Ето, че на представянето на CES 2021 компанията към този момент е подготвена да показа резултатите.

Тестовете на Vision-S са извършени през декември в Австрия, заяви. Моделът е оборудван с два електрически мотора с мощ 270 к.с. — единият е инсталиран на предната ос, а другият – на задната. Ускорението до 100 км/ч се случва за 4,8 сек, а оптималната развивана скорост е 240 км/ч.
още по тематиката
Пред лидера, тъкмо под предното стъкло, има екран с дължина колкото цялото табло, с пет „ плочки ” – за настройки, навигация, музика, видео и други

Видеокадрите издават няколко други функционалности, които са добавени или са в развой на разработка, в това число гласов помощник, ръководство посредством жестове, занимания като видео игри, опция за безжично актуализиране на софтуера на автомобила, и система за мониторинг на лидера, която употребява камера в кабината.



Тази камера, която Sony разказва по-подробно на своя уеб страница, е изключително забавна. Тя се употребява за идентифициране и различаване положението на пасажера. Ако открие латентен пасажер на задната седалка, колата автоматизирано ще управлява климата към тази седалка до подобаваща температура, твърди Sony.

Системата продължава да се учи и развива посредством ежедневната приложимост на автомобила, изследвайки желаните от лидера температура, обичана музика и направления за шофиране.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР