Visceral Games, създатели на Dead Space и Battlefield: Hardline, дъщерна

...
Visceral Games, създатели на Dead Space и Battlefield: Hardline, дъщерна
Коментари Харесай

Visceral Games прекрати съществуването си

Visceral Games, основатели на Dead Space и Battlefield: Hardline, дъщерна компания на Electronic Arts, приключи съществуването си, предава GamingBolt. За последно студиото работеше по игра от света на „ Междузвездни войни “, в който участваха някогашния сценарист на Uncharted Ейми Хенинг и дългогодишния управител в Ubisoft и EA, взела участие интензивно в основаването на Assassin’s Creed сериите. Анонсът за края на студиото беше изработен персонално от Патрик Сьодерлунд, началник на ЕА.

„ Нашето студио Viceral разработваше екшън-приключенска игра от вселената на „ Междузвездни войни “. В своята сегашна форма, планът се обрисуваше, като фокусираща се над историята, линейна приключенска игра. По време на работата по играта тествахме концепцията ѝ с геймъри, изслушвайки мнението им за това какво и по какъв начин желаят да получат, като краен артикул, наблюдавайки в това време фундаменталните промени на пазара. За нас стана ясно, че, с цел да доставим прекарване, към което играещите ще желаят да се връщат и да играят дълго време след излизането на играта, ще би трябвало да създадем промени по дизайна “, изяснява той. Една част от екипа на Visceral, добавя Сьодерлунд, ще бъде дислоциран към други планове на ЕА.

Игра от света на „ Междузвездни войни “ с създатели Ейми Хенинг и Джейд Реймънд с акцент над историята (а не да речем над шутър и онлайн компонента) звучи повече от добре, само че наподобява бъдещето на плана наподобява нестабилно след края на Visceral. Сьодерлунд отбелязва, че играта е трябвало да се появи в края на 2019, само че предвид на актуалните събития, времевия прозорец, за който е плануван дебютът ѝ се измества. Работата по играта се изнася към EA Vancouver, като оставането на Хенинг не е несъмнено, допълват GamingBolt, цитирайки имейл от представител на ЕА, който споделя, че са в договаряния с Хенинг по отношение на „ идващия ѝ ход “. Самата Реймънд не е към този момент част от плана, откакто по-рано тази година ЕА сляха BioWare Montreal с Motive Studios, чийто управител е Реймънд, с цел да работят по Star Wars: Battlefront.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР