Висаджийският бос Жоро Илиев дарява щедро пари и икони за

...
Висаджийският бос Жоро Илиев дарява щедро пари и икони за
Коментари Харесай

Чешма на Жоро Илиев сее смърт в пернишко село

Висаджийският необут Жоро Илиев подарява обилно пари и икони за църквата в село Кленовик, Пернишко, повече от 10 години, преди да бъде премахнат. След гибелта му през 2005 година водачът му Йордан Спасов взема решение да построи чешма в негова памет. Монументът скандализира локалните поданици, защото е подложен в двора на селската черква, написа в. " Ретро ".

Върху чешмата се появява и фигура на Исус Христос с вдигнати към небето ръце, а над чучура има надпис „ В памет на Георги Илиев “. Изминават години, откогато чешмата е построена, само че хора от селото не престават да имат вяра, че проклинание тегне над Кленовик точно поради противоречивия паметник. Според локалните попът, който стопанисвал храма, починал без време поради прокобата. Малко преди този момент пък синът му изгорен жив. Жителите на Кленовик считат, че омагьосана била и самата скулптура на Исус, която стояла над чешмата на Главния.

Той я докарал персонално от Гърция два дни преди да го гръмнат в Слънчев бряг. Местните са правили няколко опита да отстранен чешмата от църквата, само че несполучливо. Събирали подписка, желали референдум, само че не съумели да се преборят за събарянето ѝ. С проблема през годините се занимава и Светият синод. Оттам умували дали скулптурата на Исус Христос с вдигнатите нагоре ръце не е католически знак, само че не и за надписа изпод.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР