Visa и Mastercard се споразумяха във вторник да намалят таксите

...
Visa и Mastercard се споразумяха във вторник да намалят таксите
Коментари Харесай

Visa и Mastercard се споразумяха за споразумение в размер на 30 милиарда долара относно таксите за транзакции в САЩ

Visa и Mastercard се споразумяха във вторник да понижат таксите си за транзакции в Съединени американски щати в удивително съглашение, което съгласно търговците ще им спести 30 милиарда $ за пет години.

Сделката, обявена във вторник, ще изисква фирмите за заплащания да понижат по този начин наречените такси за плъзгане, които начисляват на продавачите. Освен това ще разреши на търговците да таксуват разнообразни цени на потребителите според от това коя кредитна карта употребяват.

Споразумението завършва дългогодишен спор, издигнат от търговци, които настояват, че фирмите за кредитни карти са завишили таксите за обработка на заплащания.

Сделката, която понижава таксите за транзакции през идващите пет години, не включва условие към търговците да трансферират спестяванията на потребителите.

„ Чрез договаряния непосредствено с търговците, ние постигнахме съглашение със значими отстъпки, които адресират същински заболели точки, разпознати от дребния бизнес “, сподели Ким Лорънс, президент на Vi...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР