Вирусно заболяване е повалило почти целия ни национален отбор по

...
Вирусно заболяване е повалило почти целия ни национален отбор по
Коментари Харесай

Вирус измъчи националите преди Световното по гребане в Пловдив

Вирусно заболяване е повалило съвсем целия ни народен тим по кану-каяк, който ще вземе присъединяване в започващото на 26 юли в Пловдив Световно състезание за юноши и девойки, мъже и дами до 23 години. Това разгласи старши треньорът Милко Казанов по време на взаимно показване на организацията на шампионата от страна на Община Пловдив и Българската федерация по кану-каяк.

" Ще участваме в шампионата с 30 състезатели - 18 до 23 години и 12 юноши и девойки. В момента всички са здрави, само че през предходната седмица съвсем целият тим се разболя от летен вирус. Надявам се това да не се отрази на резултатите им. Първи се разболя Ангел Кодинов, на който разпореждаме най-сериозни очаквания за положително показване. Не обичам да давам прогнози, само че имаме състезатели, от които можем да чакаме положителни класирания ", съобщи Казанов.

Изпълнителният шеф на Българската федерация по кану-каяк Евелина Петрова разгласи, че организацията на надпреварата върви по проект и от Международната федерация по кану-каяк досега нямат никакви забележки.

 Милко Казанов чака медали от Световното по кану-каяк в Пловдив
Милко Казанов чака медали от Световното по кану-каяк в Пловдив

Вирус повали огромната ни вяра за оценки АнгелКодинов. Старши треньорът и националите с шоусъстезание в езерото " Ариана "

" Ще се постараем да бъдем съвършени домакини. До момента изпълняваме всички условия и като се изключи че прогнозата е за неприятно време през седмицата, всичко друго върви добре. Очакваме доста мощни резултати по време на надпреварата, защото пловдивският канал е един от най-бързите в света ", сподели Петрова и още веднъж благодари на Министерството на младежта и спорта и Община Пловдив за съдействието при организацията на шампионата.

Евелина Петрова добави, че наклонността в Международната федерация по кану-каяк е оттук насетне шампионати от най-голям сан да се дават единствено на домакини, които разполагат с втори гребен канал. Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков удостовери, че това важи и за Международната федерация гребане, която към този момент отхвърли едно домакинство на Пловдив - Световното състезание за мъже и дами до 23 години и за мъже и дами в неолимпийските дисциплини през 2020 година В момента се чака решение на Върховния административен съд по делето, което екологични организации водят против построяването на втори гребен канал. Ако то бъде в интерес на Община Пловдив, е допустимо първата копка за построяването на втория канал да бъде направена по време на Световното състезание по гребане за мъже и дами през септември.

 Резултатите от Световното състезание по кану-каяк в Пловдив - онлайн на телефона
Резултатите от Световното състезание по кану-каяк в Пловдив - онлайн на телефона

Над 1200 състезатели от 67 страни са подали поръчки за присъединяване

" Вече стана традиция Община Пловдив да провежда надпревари от най-голям сан. Ние инвестирахме доста в реновирането на канала и прилежащите площи и до момента отзивите за нашите семейства бяха отлични. Вярвам, че ще е по този начин и в този момент. Естествено, всяка година има разнообразни провокации. През 2017 година шампионатите по кану-каяк и гребане бяха единствено през няколко дни, в този момент пък наоколо до гребната се организира фестивалът Hills of Rock. Докато едните разглобяват подиуми, другите построяват нужните уреди по канала. Но, както постоянно, организацията е на равнище ", сподели Титюков.

Многократният медалист от международни и европейски шампионати за юноши Ангел Кодинов ще взе участие на 1000 и 200 метра едноместно кану. " Очакванията ми са целият тим да се показа добре. Поставил съм си цел, която ще преследвам, само че ще разглася дали съм я постигнал след надпреварата. В момента съм здрав след прекарания вирус и съм подготвен за съревнование ", сподели Кодинов и одобри предизвикването да запише авансово задачата си и да разкрие тайната при реализирането й.

Организаторите оповестиха, че поради провеждането на шампионата придвижването към гребната база ще бъде лимитирано.

Поради предстоящите неприятни метеорологични условия откриването на Световното състезание е преместено в зала " Колодрума ". Събитието е в 18.30 часа на следващия ден (25 юли).

Над 1200 състезатели от 69 страни са подали поръчки за присъединяване на Световното състезание по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години, което ще се организира в Пловдив от 26 до 29 юли. България ще бъде показана от 21 лодки, които ще вземат участие в 24 дисциплини.

Това е трето огромно състезание, което родната централа провежда за последните 3 години. През 2016 година гребният канал в Пловдив одобри Европейския шампионат за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години, а през 2017 година - континенталното състезание мъже и дами.

 Президентът на МОК Томас Бах идва на Световното по гребане в Пловдив
Президентът на МОК Томас Бах идва на Световното по гребане в Пловдив

Организацията на Мондиала върви на цялостни обороти
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР