Вирусната природа е причина при лечение на настинка и грипа

...
Вирусната природа е причина при лечение на настинка и грипа
Коментари Харесай

5 помощни стъпки при лечение на настинка и грип


Вирусната природа е причина при лекуване на простуда и грипа да се разчита най-вече на знаменателен метод , целящ облекчение на недоволствата.

Симптоматичното лекуване на простудните болести обаче не изисква наложително и само банкет на медикаменти. Лечебният развой може и би трябвало да бъде допълнен и с нелекарствени средства. Някои от тях допълват резултата на медикаментите, само че други обезпечават изгоди, които медицинските препарати няма по какъв начин да подсигуряват.

Бързата реакция още при първи признаци на грип и простуда е основна за по-бързото възобновяване. Препоръките, които би трябвало да усвоим още с появяването на недоволства като хрема, болежка в гърлото, мускулите и ставите, нараснала температура и изнемощялост, включват:

По-често издухване на носа – дружно със секрета на назалната лигавица се изхвърлят и огромна част от вирусните частици, локализирани върху нея. Много по-добре би било те да се изхвърлят, в сравнение с да инвазират по-големи площи от лигавицата; Почивка, отмора, отмора – спестявайки физически старания, разрешаваме на организма да насочи цялата си сила към стимулиране активността на имунната система в битката й с вирусната зараза и нейните

симптоми;

Свързани публикации.. Как настинката да не ни повали на легло? 0 Грип и простуда – къде е разликата? 0 Как да лекуваме грипа – препоръките на експертите, изпитани на процедура 0

Гаргара – овлажняването на възпаленото гърло носи моментно облекчение на признаците. Може да се разчита на солен разтвор, разтвор на хлебна сода с лимон и др; Парна баня – тя работи за облекчение признаците на грип и простуда в 2 аспекта – подтиква топлообмена за по-бързо сваляне на температурата и оказва помощ за навлажняване на назалната лигавица за по-лесно обособяване на събрания секрет; Спане с по-висока възглавница – повдигането на главата разрешава по-лесен дренаж на дихателните пътища и затруднява задържането на секрет по тях, който затруднява дишането;

Към тези ограничения може да се приложат и средства от националната медицина . Добре известни са да вземем за пример изгодите от ментовото масло, което оказва сложна помощ за организма в битката с настинката. Като мощен имуностимулатор, ефикасен и срещи вирусни инфекции, и против бактериалните им затруднения, може да се разчита и на продуктите, съдържащи ехинацея .

Макар и да е сложна за непосредствено преодоляване с лекарствени средства, вирусната зараза при простуда и съпътстващите я недоволства, може да се овладеят по-бързо посредством допълващото въздействие на посочените ограничения.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР