Вирусите и настинките и как да се предпазим от тях

...
Вирусите и настинките и как да се предпазим от тях
Коментари Харесай

Три задължителни напитки през зимата

Вирусите и настинките и по какъв начин да се предпазим от тях се трансформира в тематика номер едно през зимата.

Един от най-важните фактори за положителното общо положение на организма е хидратацията. Много е значимо да пием доста течности, с цел да се пазим от грип. Чаят е отличник измежду потребните напитки в студените месеци.

 Снимка 318889

Билков, зелен, черен, с лимон и мед, с канела или джинджифил, чаят е мощен антиоксидант и имуностимулатор. Може да пиете чай ежедневно и по доста. Хубаво е за добра хидратация на организма да пиете по няколко чаши на ден.

 Снимка 328289

Най-известната сгряваща алкохолна напитка през зимата е греяното вино . Тя оказва помощ и при настинка. За да си приготвите ароматния коктейл са ви нужни: 1 бутилка алено вино, 100 година захар (може и кафява), канела, карамфил, индийско орехче и кардамон (по изобр), 50-100 мл. коняк, малко вода. В съд се слага виното, смесено с водата, захарта, канелата и подправките, и се нагрява до кипване, само че не трябва да ври. Може да добавите вътре резанчета ябълка, портокали или мандарини, шипки, а за още по-добро загряване може да приготвите виното с черен пипер.

 Снимка 328291

Топлото мляко с мед и канела или куркума е напитка с изключителни свойства. Ако не консумирате краве мляко може да си я приготвите с бадемово и кокосово мляко. Добавете в блендер две лъжици мед, една ч.л. куркума/канела. За лековит резултат може да сложите щипка джинджифил и черен пипер.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР