Вирусът, циркулиращ сега в страната, е H1N1, познат още като

...
Вирусът, циркулиращ сега в страната, е H1N1, познат още като
Коментари Харесай

Ще има ли грипна ваканция в Бургаско, заболеваемостта расте с всяка седмица

Вирусът, циркулиращ в този момент в страната, е H1N1, прочут още като „ Свински грип ” – удря внезапно с висока температура и болки в мускулите

Бургас е на прага на грипна зараза, а заболеваемостта продължава да пораства. В ранния следобяд през днешния ден в Областа администрация здравните управляващи ще дадат точна информация какво следва оттук насетне и дали ще се наложи учениците да преминат в онлайн образование.

Междувременно Флагман разбра, че все още заболеваемостта в Бургаско възлиза на 194 на 10 000 или 1940 на 100 000 (както се изчисляваше по време на Коронавирус пандемията). Числото става все по-голямо с всеки минал ден, а броят на болните пораства стремглаво.

Припомняме, че с цел да се разгласи грипна зараза на национално равнище е належащо заболеваемостта да доближи до 250-280 на 10 000, или 2500-2800 на 100 000 индивида. Тези равнища, по прогнози на експерите, страната ни ще доближи евентуално към края на януари, само че все още някои области остават на процедура незасегнати. Очаква се по-късно през днешния ден от Регионалното ръководство на образованието да създадат съвещания с РЗИ, с цел да преценяват належащо ли е да се разгласи грипна почивка.

Вирусът, който циркулира все още в страната е H1N1 – причинителят на пандемията от Испански грип при започване на предишния век, както и на пандемията от Свински грип през 2009 година

Симптомите са обичайни, само че с дребни разлики. Всичко стартира внезапно с повдигане на температура над 37.5 градуса, възприятие на изнемощялост и болки в мускулите. По-рядко се срещат инфекции на горните респираторни пътища – болки в гърлото и хрема. Но пък няколко дни след началото на първите признаци, хората всеобщо се оплакват от суха кашлица. Експертите поучават, главно през зимния сезон и характерно в този момент, когато температурите са толкоз променливи, хората да се погрижат за укрепване на имунната си система посредством банкет на витамините C, D, B, както и цинк. За съответната доза, която би трябвало да приемате от тези суплементи се консултирайте с персоналния си доктор.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР