Вирусът ще изчезна тогава, когато се срещне с всички като

...
Вирусът ще изчезна тогава, когато се срещне с всички като
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов стресна Радев за ваксините и пак даде за пример Швеция

Вирусът ще изчезна тогава, когато се срещне с всички като популация или като има ваксина. Това не е сезонен вирус, който да изчезне със сезона. Ако успеем да имунизираме по 10 000 души дневно ще е провокация към здравната система, тъй като това не е просто.

Трябва да покрием 4 милиона души, с цел да е ефикасна имунизацията. Това съобщи проф. Андрей Чорбанов по време на консултациите при президента Румен Радев за безвредно осъществяване на парламентарните избори.

Според него имунизираните дневно стават 20 000 като прибавим и реимунизацията. Това е методът да се подтиква имунния отговор и той да стане протективен. Необходими са две имунизации с една и съща ваксина.

Няма отговор коя ваксина ще бъде по-добра съгласно професора:

„ Ако приказваме за автоимунни болести, доста хора с такива болести прекарват вируса доста тежко. “. Според Чорбанов трябват към 400 дни, с цел да се реализиран задачите на имунизацията.

Той беше безапелационен, че имунизираните жителите не би трябвало да съблюдават ограниченията, тъй като те не могат да бъдат преносители на вируса: „ Имунизираният човек не популяризира патоген. “

Чорбанов посочи, че не може да се предвижда за какъв интервал ще бъдат протектирани ваксинираните хора: „ Няма да е под една година сигурно. “

Той добави, че болестта е най-хубавият фактор за извличане на имунитет.

Професорът се спря на другите сюжети за справяне на рецесията в другите европейски страни като сподели, че има страни, които са пренебрегнали ограниченията, само че заболеваемостта остава ниска. Той даде образец с Швеция, която има възходящ брой положителни хора, само че и относително ниска смъртност.

Относно избора на ваксини той посочи: „ Аз не зная по какъв начин персоналният доктор ще посъветва пациента, защото и двете ваксини са артикул на генното инженерство. “.

Чорбанов беше безапелационен: „ Не считам, че е добра процедура страната да популяризира която и да е ваксина. Те се заплащат с парите на нашите данъкоплатци. Засега има единствено една ваксина. “ Той сподели, че се създават разнообразни типове ваксини. Според него ролята на научната общественост към този момент е да задава въпроси, на които тя самата няма отговори.

По въпроса за българската разработка на имунизацията проф. Чорбанов съобщи: „ Ние вършим разработки с пари на „ Луи Пастьор “ и пари на Адвокатската гилдия. Сегашните ваксини нямаха време да разпрострат всички предклинични изпитвания. Зад всички ваксини стоят доста мощни корпорации и мощна държавна интервенция. Във имунизацията на Бионтех са вложени 10 милиона.

Ние кандидатствахме по фонд научни проучвания, само че програмата беше спряна, тъй като участник я апелира. По тази причина не може да се започва финансиране. Това е административна спънка. Имаме увещание от министъра на образованието, че парите ще бъдат дадени. “. Той съобщи, че се готви научна обява по тематиката.

По въпроса за гласуването професорът беше безапелационен: „ Не считам, че е нещо по-различно от извършването на покупки в магазин. Най-сериозният проблем за мен е за хората, които са карантирани по домовете и аз не зная по какъв начин това би могло да бъде механически направено.

Ние можем единствено да гадаем какъв брой хора ще са в това състояние. Това даже не са заболели хора, които не са в положение да гласоподават. А част от тях не са положителни, а единствено контактни. “

Относно разногласията за ограниченията за ковид Чорбанов изрече позицията си: „ Колкото повече ограничения се съблюдават, толкоз повече се забавя темпа на заболяване. Здравната система се резервира, само че се проточва въпросът във времето. Затварянето на страната ще държи нещата в този тип, само че с капацитет за повишаване. Другото обаче е тежък риск, който не всеки общественик може да поеме. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР