Вирусът ще бъде с нас още 10 години. Трябва да

...
Вирусът ще бъде с нас още 10 години. Трябва да
Коментари Харесай

Шефът на BioNTech с мрачна прогноза за COVID-19

Вирусът ще бъде с нас още 10 години. Трябва да свикнем с този факт. Нуждаем се от ново определение за " обикновено ".
Това съобщи изпълнителният шеф на BioNTech проф. Угур Шахин на онлайн среща с турски медии, написа " ".


Ученият, който стана прочут с имунизацията против Covid-19, създадена взаимно с американската фармацевтична компания Pfizer, разгласи, че би трябвало да бъдем готови за нови нараствания на случаите на болест. Шахин чака обстановката да бъде по-контролирана едвам през идната зима.

Посочвайки, че епидемията може да се усилва понякога в разнообразни региони, Шахин сподели, че едвам в края на лятото може да стартираме по-нормален живот заради увеличението на броя имунизирани хора по света. Според него е допустимо някои страни да слагат условие за имунизация при прекосяване на границите.

Споменавайки разновидността, която Covid-19 претърпя във Англия, ученият изясни, че в този си тип имунизацията на Pfizer е ефикасна. Шахин добави, че в случай че се наложи, във компанията имат потенциала да обновят имунизацията, която създават в границите на 6 седмици, с цел да повлияят на възможна по-значителна нова разновидност.

След създаването на имунизацията против COVID-19, Шахин, със положението си от 4,2 милиарда $, влезе в листата на „ 50 души в здравния бранш, които получиха статут на милиардер тази година “, съгласно икономическото списание Forbes.

Не е изключено и той да получи нобелова премия да медицина.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР