Вирусът SARS-CoV-2 ще продължи да се разпространява интензивно, докато обществата

...
Вирусът SARS-CoV-2 ще продължи да се разпространява интензивно, докато обществата
Коментари Харесай

СЗО: Ваксините спасяват животи, но не спират напълно предаването на вируса

Вирусът SARS-CoV-2 ще продължи да се популяризира интензивно, до момента в който обществата се връщат към общественото разбъркване и подвижност от предпандемичния интервал. Това сподели в сряда шефът по незабавни случаи на Световната здравна организация Майк Райън, представен от.

Мария ван Керкхове, механически началник на СЗО по ковид, сподели, че през ваканционния интервал в края на годината е значимо всеки да вземе ограничения за отбрана против COVID-19, в това число имунизация и обществено разграничаване.
Разработват ваксина против Коронавирус, стимулираща клетъчния имунитет
Първите тествания на ваксина против Ковид-19, ориентирана към друг имунитет от този, постиган с класическите ваксини, дадоха насърчаващ...

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус изрази угриженост, че имунизациите против COVID-19 вдъхват " подправено възприятие за сигурност ", оповестява ТАСС. " Загрижени сме за подправено възприятие за сигурност в доста страни и общности ", сподели той на брифинг в Женева. 

Може да има чувството, че с " завършва пандемията COVID-19 и имунизираните не би трябвало да вземат никакви защитни ограничения ". " Ваксините избавят животи, само че не предотвратяват изцяло предаването на вируса ", сподели Гебрейесус.

Преди появяването на вид делта на ковид, се оповестява, че имунизациите са понижили предаването с към 60%, а след неговото появяване процентът е понижен до към 40%. Въпреки че Европа още веднъж е епицентърът на пандемията COVID-19, никоя страна не е отвън заплаха, сподели той.

В тази връзка ръководителят на СЗО прикани всички страни да продължат да подхващат всеобхватни ограничения за попречване на разпространяването на ковид. Такива ограничения включват носене на маски и физическо разграничаване. Освен това обществеността се поучава да заобикаля местата с доста хора, а срещите би трябвало да се организират навън или в добре проветриви пространства.
СЗО предизвести за още 700 000 смъртни случая в Европа
Европа остава " в хубавичко хватка " на ковид и броят на смъртните случаи на континента може да надвиши 2,2 милиона тази зима, ак...

В допълнение към достъпа до имунизации, хората във всички страни би трябвало да имат достъп до бързи проби за ковид, както и " нови благоприятни условия за лекуване ". Според Гебрейесус актуалният безпорядък с пандемията допуска, че " светът се нуждае от мощно световно съглашение, с цел да откри разпоредбите за подготовка и реагиране на пандемии ".

На тази тематика ще бъде отдадена специфичната сесия на Световната здравна асамблея, която ще се организира в Женева от 29 ноември до 1 декември, напомни шефът на СЗО, като изрази убеденост, че този конгрес ще послужи като " стартова площадка " за пускане създаването на интернационален документ.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР