Вирусът няма работно време, проблемът с ресторантите не е в

...
Вирусът няма работно време, проблемът с ресторантите не е в
Коментари Харесай

Кунчев: Трябва да издържим през март, това е пикът

Вирусът няма работно време, казусът с заведенията за хранене не е в наличието на 50% от хора, а тяхното държание. Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред Нова тв.

Увеличаваме леглата в лечебните заведения и постановяваме ограничения. Умирането на стълбите на лечебните заведения се дължи на неприятна организация и липса на нормали кревати.

В най-натоварените лечебни заведения сега половината от потенциала е заделен за Коронавирус. Няма никакъв проблем те да станат профилирани лечебни заведения за Коронавирус. Според мен няма да се наложи. Ще успеем да държим нещата под надзор, с цел да не се стигне до такава степен. Трябва да издържим март месец, тъй като това е върхът на натоварването на третата вълна. След това ще стартира последователно нормализиране, съобщи основният здравен контрольор.

Да настроиш гнева си към някого, който от една година се скъсва от работа, с цел да се резервира здравето, е ненормално и в никакъв случай няма да го приема. Виждам, че хората са изтощени, само че и ние сме изтощени, сподели още той.

50% от всички влизащи в страната ваксини отиват към персоналните лекари. Трябва да повишим този развой. Вчера завършихме главната активност по изборната администрация, която ни ангажира огромни количества от имунизацията на " Пфайзер ". Оттук нататък тя също потегля към персоналните лекари - те ще могат да я употребяват дружно с другите две ваксини на " Модерна " и " АстраЗенека ". Към средата на април чакаме първите количества на имунизацията на " Янсен ". Количествата от " АстраЗенека " не се създават в Съединени американски щати. Не са доказани доставките ни за април от този производител. Това не е съдбовно, само че в случай че не стане до седмица ще е притеснително, добави той.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР