Вирусът ни се стовари на главите ни, но ние подхождаме

...
Вирусът ни се стовари на главите ни, но ние подхождаме
Коментари Харесай

Зъболекарските кабинети са безопасни, уверява д-р Шарков

Вирусът ни се стовари на главите ни, само че ние подхождаме към разпоредбите за деизнфекция. Ние сме оптимално безвредна среда, сътрудниците съблюдават разпоредбите. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия доктор Николай Шарков, ръководител на Българския зъболекарски съюз.

По думите му българинът не е дисципниран и има пациенти, които посещават ортодонт, само че не са добросъвестни. Трябва да имаме доказателства кой пациент е преболедувал ковид и кой не, изясни доктор Шарков и увери, че зъболекарите са готови с персонални защитни средства в кабинетите си.

Дистанция би трябвало да се съблюдава още от чакалнята и да не се позволяват повече от двама пациенти , настоя доктор Шарков. Той уточни, че рискът от скриването на ковид носи огромен риск както за самия ортодонт, по този начин и за пациентите. Има инфектирани зъболекари с ковид, двама зъболекари са станали доброволци.

Д-р Шарков посочи, че доста пациенти отсрочили прегледите си на ортодонт поради боязън от ковид . Когато си занемариш здравето на устата, нещата се задълбочават и стигат до непоправими последствия като премахване на зъбите, предизвести той.

Зъболекарите се пробват да трансформират Националната стратегия за профилакти за децата, само че това било сложен развой, тъй като трябвало да се стимулират както децата, по този начин и родителите им. Миенето на зъби е едно от главните неща, което би трябвало да се прави заран и вечер , безапелационен бе доктор Шарков.

Той означи, че водата за уста усъвършенства устната хигиена , съдържа съставки, които водят до възстановяване на устната хигиена и може да обезврежда вируси. Плакнете си зъбите с вода за уста, няма да сгрешите, посъветва доктор Шарков.

По отношение на идната имунизация против COVID-19 след Нова година, доктор Шарков посочи, че имунизацията е непринуден развой и всеки би трябвало да бъде стимулиран да си сложи ваксина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР