Вирусът на грипа и настинките са в разгара си. Ето

...
Вирусът на грипа и настинките са в разгара си. Ето
Коментари Харесай

Как да си забъркаме бабините илачи срещу грип и простуда

Вирусът на грипа и настинките са в разгара си. Ето няколко бабини лекове по какъв начин да облекчите признаците. При настинки и грип доста ефикасна е националната медицина. Препоръчваме ви няколко съвета от естествената аптека, вместо антибиотици.

Лек против температура

Срещу висока температура оказват помощ компресите от картофи. Към два-три настъргани дружно с обелките картофи се прибавя една супена лъжица оцет и получената примес се завива в марля. Чорапи, напоени с оцет, също понижават температурата.

Запушен нос и хрема

Капки за нос може да се създадат с малко вода и чаена лъжичка сол. Този разтвор се слага в празна бутилка и се употребява постоянно, когато носът е запушен.

Народни лекове при инфектиране на гърлото

Праз или кромид лук, леко запечен във фурната, увит в забрадка се слага на гърлото или на гърдите. При инфектиране на гърлото и пресипнал глас оказва помощ поемане на изпарения от чай от дафинов лист. В вряща вода сложете една супена лъжица култивиран чай, след което оставете да се охлади. Добавете чаена лъжичка сода за самун и откакто се смеси добре, прецедете. Правете гаргара какъв брой можете по-често.

Срещу кашлица - прополис, мед, бадеми, стафиди, босилек

Най-добро средство срещу кашлица е прополисът. Прополисът съдържа богата примес от витамини и минерали. Дори и чаена лъжичка мед преди лягане е задоволително, с цел да се успокои кашлянето. В меда можете да поставите и надробен чесън. Ако усетите, че кашлицата е упорита, пийте повече чай от липа.
Бадемите са доста потребни изключително при суха кашлица. Седем бадема би трябвало да се наквасен във вода и да се оставят да престоят като в същото време се отлепва кафявата обвивка. След това се смилат, с цел да се получи фина примес. По двадесет грама масло и захар се прибавят към тази примес и се приема заран и вечер.
Гроздето е един от най-ефективните домашни медикаменти за лекуване на кашлица. Гроздето тонизира белите дробове и работи като чудесно средство за отхрачване. Чаша сок от грозде, подсладен с мед се предлага за облекчение на кашлянето.

Сварете чаша мляко с шепа стафиди. Нека кисне 1 час. След това изпийте млякото и го изяжте стафидите. Руснаците назовават този естествен лек,,естествен антибиотик,,.

Друг ефикасен лек против кашлица са листата от босилек. Поставете един грам от тези листа босилек дружно с малко джинджифил в половин литър вода и варете, до момента в който остане половин литър вода. Този дестилат се приема като чай и разрешава бързо облекчение на кашлицата.

Бабини лекове за прегракнал глас

Ето три съвета по какъв начин да върнете гласа си в обикновено положение. Опитайте се да не говорите в период от 10 минути. Дори не шепнете, тъй като по този начин в допълнение натоварвате гласните струни. Направете гаргара със солена вода или чай от лайка или магданоз.

Гаргара със солена вода за понижаване на болките при възпалено гърло е доста остарял и прочут лек. Солената вода успокоява възпалената тъкан на гърлото, разрежда слузта, а и раздразненията от бактериите и алергените бързо изчезват. Гаргарата със солена вода три пъти на ден понижава белодробната зараза до 40%. За солена вода за гаргара смесете половин чаена лъжичка морска сол и 250 мл вода.

Пилешка чорба при грип и настинки

Пилешката чорба е лечебно средство против настинки още от времето на фараоните. Освен всички хранителни изгоди, супата подтиква отделянето на слуз и съкратява задържането на вируса на лигавицата. Не би трябвало да се не помни и пикантен червен пипер.

Вана за крайници от горчица

Ако не предотвратите настинката в началната фаза, пробвайте изпотяване. Отровите излизат с потта, а нарасналата телесна температура убива микробите. Опитайте и потапяте краката във вана от горчица. В леген с топла вода, сложете малко горчица на прахуляк, прибавете сода и потопете краката си.

Сироп от лук

Измиите 500 грама лук дружно с люспите. След това в 1 литър вода прибавете 400 грама захар и варете на слаб огън минимум един час, охладете за към един час. Полученият сироп от лук може да се съхранява в ледник.

Мед и канела срещу инфектиране и гъбички

Двете съставки работят антивирусно, антибактериално и противовъзпалително против разнообразни форми на гъбични инфекции.

1 супена лъжица мед и 2 супени лъжици канела на прахуляк се прибавят в 10 мл хладка вода и се бърка до момента в който медът се разтопи.

Напитката от мед и канела пийте два пъти на ден, най-добре три дни поред.

Чай при настинки

Бъзът е чудесно средство срещу простуда, провокира изпотяване и чисти организма от токсични субстанции.

Лайката е чудесно антисептично средство за бактериални и гъбични инфекции и настинка.

Шипката е потребна при простуда, защото тя е един от най-богатите източници на витамин С.

Чесън при настинка и синузит

Чесънът съдържа апицин - вещество, което се освобождава с скъсване на обвивката и бързо се разпада на " чудотворни молекули ", съединения на сярата, които са доста постоянни, тъй че в действителност все едно е дали ще ядете чесън в естествено положение или под формата на разнообразни добавки - капсули, таблетки или прахуляк.

Важно е единствено да приемате задоволително - към 600-900 мг на ден.

Чесънът е потребен и като хранителна течност за инхалиране като превантивно средство или за улеснение на приключване на слуз и за облекчение на признаците по време на настинка и синузит, написа e-zdravey.com.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР