Вирусът, който причинява полиомиелит, е открит в отпадни води в

...
Вирусът, който причинява полиомиелит, е открит в отпадни води в
Коментари Харесай

Полиовирус е открит в отпадни води в Ню Йорк

Вирусът, който предизвиква полиомиелит, е открит в отпадни води в Ню Йорк, което е знак, че заболяването, която се смяташе за изчезнала в Съединени американски щати, неусетно се популяризира измежду неимунизираните против нея, заяви АП, като цитира здравните управляващи.

" Наличието на полиовируса в канализацията на града навежда на мисълта за разпространяването му в региона ", споделиха здравните управляващи.

" Откриването на вируса буди паника ", само че не е изненада, сподели здравният контрольор на щата доктор Мари Басет.

" Рискът за нюйоркчани е действителен, само че отбраната е елементарна - ваксинирайте се против детски паралич ", сподели здравният контрольор на град Ню Йорк доктор Ашуин Васан в изказване. " След като детският паралич циркулира в нашите общности, няма нищо по-важно от това да имунизираме децата си, с цел да ги защитим от вируса. И в случай че не сте имунизиран възрастен или сте ненапълно имунизиран, апелирам, вземете решение да се ваксинирате. Полиомиелитът е изцяло допустимо да бъде избегнат и появяването му още веднъж би трябвало да е апел към всички нас да действаме ", сподели медикът.

Преди дни английските здравни управляващи оповестиха, че има данни за разпространяване на вируса в Лондон, въпреки да не са открити случаи на болни хора. В сряда управляващите предложиха бустерни дози от имунизацията против полиомиелит на децата на възраст от 1 година до 9 година в Лондон.

В Ню Йорк един човек бе неподвижен преди няколко седмици от полиомиелит в окръг Рокланд. Проби от отпадните води от Рокланд и окръг Ориндж през юни демонстрираха следи от вируса.

Повечето инфектирани хора не демонстрират признаци на заболяването в продължение на дни, даже седмици. Ваксина против заболяването съществува от 1955 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР