Вирусът е програма, която съдържа зловреден код. Те могат да

...
Вирусът е програма, която съдържа зловреден код. Те могат да
Коментари Харесай

Как вирусите попадат в смартфона, колко са опасни и как да почистите телефона си от вируси

Вирусът е стратегия, която съдържа злотворен код. Те могат да бъдат два типа:

Троянски кон. Често затулен злоумишлен код в всекидневно приложение. Фишинг. Може да бъде цялостно копие на добре прочут уебсайт или стратегия.

Какви благоприятни условия имат вирусите?

Те могат:

Ако устройството е мощно, то може да се употребява като скрита копачка на криптовалута или проявление на реклами. Изпразване на SIM-картата. Нападателите ще получат достъп до номерата и ще се обаждат или изпращат SMS, до момента в който сметката ви не се изчерпи. Напълно блокиране на опцията за потребление на смарт телефона. Много постоянно това се прави посредством банери за изнудване, които изискват да изпратите избрана сума по сметка. Достъп до персонална информация, в това число и номера на банкови карти, преписка и други

Как вирусът може да проникне в електронна джаджа?

Вирусът може да се скрие на всички места. Измамниците постоянно ги маскират като най-безвредни стратегии, като прогноза за времето или даже антивирус. Вирусите могат да се популяризират по следните способи.

Чрез e-mail или SMS — вирусът не се намира в самото писмо, а в плика. Най-често до линка има текст за “многомилионна облага “ в лотарията, опция за гратис образование в влиятелна просветителна институция и така нататък

На уеб сайтове с торенти и гратис наличие — в случай че човек желае да изтегли игра гратис, тогава първата връзка, която наблюдава, може да го води до излъган уебсайт. Прилича на същински. Има прелестен интерфейс, има написани мнения в долната част на страницата, само че те са подправени. Измамата е предопределена да накара допустимо най-вече хора да изтеглят файла на своето устройство и да го заразят с вирус.

Как протича процесът на заразяване?

За да активирате вируса, не е задоволително просто да го изтеглите. Необходим е развой на инсталиране. Много консуматори не могат да дефинират дали приложението е инфектирано или не, защото е елементарен инсталатор с apk формат. След инсталирането, вирусът стартира своята активност.

Как да отличим истинското приложение от подправеното

Около 80% от вирусите се намират в устройствата на елементарните консуматори, които желаят да създадат бързи пари. Ето за какво, когато инсталирате стратегия с вирус, тя стартира да желае странни позволения. Например, антивирусът не се нуждае от достъп до контактите и SMS. Това би трябвало неотложно да разтревожи опитния консуматор. Има и по-сложни вируси, които получават всички позволения едновременно, без знанието на притежателя на смарт телефона.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР