Вирусът „Янев“ малко ще омаломощи коалицията.Я сега малко да се

...
Вирусът „Янев“ малко ще омаломощи коалицията.Я сега малко да се
Коментари Харесай

Вирусът „Янев“ малко ще омаломощи коалицията. Я сега малко да се упражним по прогнозиране:

Вирусът „Янев“ малко ще омаломощи обединението.

Я в този момент малко да се упражним по прогнозиране:

1. Терминологията, която НАТО-вският военачалник Стефан Янев употребява за обозначаване на протичащото се в Украйна, сигурно е по-точна от неподредената лексика на лаика във военни връзки Петков. Замяната му може да е опит за равноправност, само че може и да е подбутната извън. Или и двете.

2. Ако се гласоподава освобождението от министерски пост на Стефан Янев, Политическа партия ПП & Со. може да чакат като продължение сливане към личността на Янев на парламентарно показани партии (напр. „възрожденците“), както и на умерените центристи (и леви, и десни) отвън Народно събрание. И като нищо може да повтори първия триумф на РР. Това е бъдеща смъртна опасност и за Политическа партия ПП, и за Има Такъв Народ, и изключително за Демократична България.

3. Освобождаването на Янев ще даде цялостен картбланш на Радев да пилотира още по-високо над главата на Петков. Не единствено мутрите са рискови в ръководството, само че и активистите-лаици. Харвард – далеко; Радев – високо! Газта – далеко; единствено Козяк наоколо. Е какво става, ще се отхвърли ли бащата от чедото си?

4. Най-деликатна е „ситуиращата се обстановка към ситуацията“ на Българска социалистическа партия (я и аз да употребявам стилната политическа терминология!). Девойката хем желае да се прави на мъж, хем не може. Ако Нинова & Co. гласоподават за изхвърлянето на Янев от Министерски съвет и замяната му с харлайнер, рискуват зад Янев да се строи батальон от социалисти – по-голям, в сравнение с военния. Ако не гласоподават за освобождението му, ще нарушат общите си приказки за „стълб на коалицията“ и тя (коалицията) завършва, и се отива на избори без късмет за Българска социалистическа партия. Прогнозите накланят везните към „въздържал се“ или „отсъстващ по справедливи причини“, само че при тази обстановка ГЕРБ-СДС като нищо ще заменят социалистите. Българска социалистическа партия, в час ли си?! Умният ход е да не се приема оставката…

5. Вирусът „Янев“ (има и потребни вируси, впрочем) е смесен с пагубни резултати от Ковид (2-ро място в света по смъртност на 10 000 души), само че и още по-лоши вируси: непрекъснато повишаване на цените на главните артикули, наближаващи дефицити на енергоносители (вероятно), предстояща злополука на туристическия сезон (въпреки че ще има работи места за 200 000 украинци, както настояват хотелиерите, няма да има източни туристи както преди), проблематичен бюджет, който на 1.06 ще би трябвало да се „актуализира“ с нови външни заеми и така нататък Запомнете новата думичка: дефицитофлация. Не тревожа никого, само че би трябвало да сме готови.

Навлиза се в класическата обстановка, при която имаме доста думи „отгоре“, само че възходящо злокобно безмълвие „отдолу“. Впрочем, какво става с 5-те нови моста над Дунава и 3-те тунели под Стара планина?

Я в този момент се усмихнете и на следващия ден да посрещнем остарялата баба Марта, по-късно да си честваме нашия популярен 3-ти март, да се поклоним на по-милата част от обществото – „гражданките“ на 8-ми март, да се обичаме повече и да си имаме вяра че може да се измъкнем от следващото сполучливо мочурище!
Горе главите, другари!

Боян Дуранкев
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР