Вирус Covid-19 има. Той причинява смърт и поражения в много

...
Вирус Covid-19 има. Той причинява смърт и поражения в много
Коментари Харесай

Здрави хора и деца нямат нужда от ваксина

Вирус Covid-19 има. Той предизвиква гибел и провали в доста хора. Мерки против вируса би трябвало да има, само че ефикасни. Зеленият сетификат не е такава мярка. Редица страни в Западна Европа към този момент схванаха, че документът не стопира разпространяването на вируса. Над 90 % от популацията в тези страни е имунизирано или преболедувало вируса, което не попречи да реализират върхове за нови положителни случаи. Адекватните ограничения против Covid-19 би трябвало да включват подобаващи протоколи за лекуване и терапия, а не да се вършат опити за прекъсване на респираторен вирус, сподели имунологът и депутат от Има Такъв Народ проф. Андрей Чорбанов.

Разпространението на Covid-19 зависи от генофонда на нацията, безапелационен е професорът. При едни от тях вирусът прави огромни провали, а при други съвсем никакви. Вирусът визира най-силно хора с автоимунни болести. Ваксинирането за тях би било защита, споделя Чорбанов. На здрави хора и за деца, той обаче не предлага да се имунизират.

. Кога ще отпадне зеленият документ?

. Как възприемате тезите на доцент Атанас Мангъров свързани с Covid-19?

. Обръщате ли внимание на прогнозите на математиците за вируса?

. Приключва ли пандемията след вълната от Омикрон?

. Една бустерна доза задоволителна ли е?

Отговорите на Андрей Чорбанов, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.

Визитка:

Проф. Андрей Чорбанов e началник на отдел " Имунология " в Института по микробиология на Българска академия на науките и на екипа от български учени, които създават ваксина против Ковид 19.

През 1992 година приключва СУ " Св. Климент Охридски " - компетентност генно и клетъчно инженерство, а през 2002 година пази докторска дисертация по имунология. Като гост-изследовател е специализирал в AZU, Утрехт, Холандия, Тайван, Унгария, Италия и Словакия, а понастоящем е професор по имунология в Института по Микробиология " Стефан Ангелов ", Българска академия на науките и учител в няколко университета. Съпредседател на Дружеството по имунология към СУБ. Носител на две награди " Питагор " за биомедицински науки през 2012 и 2017 година и две награди на Съюза на учените в България в същата област.

Има няколко независими фотографски изложения, както и три издадени независими книги с лирика и разкази.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР