Виртуозът на цигулката Ара Маликян с разказ пред BTV за

...
Виртуозът на цигулката Ара Маликян с разказ пред BTV за
Коментари Харесай

Виртуозът Ара Маликян пред bTV за изкуството, което спасява живот

Виртуозът на цигулката Ара Маликян с роман пред BTV за любовта към изкуството, което избавя живота.

Ара Маликян – многоликият цигулар с ливански генезис и арменски корени. Освен това, той е първи цигулар на испанската кралица и провъзгласен за цигулар №1 на Испания. Тази седмица той зарадва българските фенове с дълго чаканите си концерти в София и Пловдив. Публиката се наслаждения на красивото осъществяване на цигуларя, съпроводено от пианoто на кубинския музикант Иван Мелон.

„ Концертът е странствуване през музиката на разнообразни кутлури, страни, стилове и исторически интервали. В програмата участват мои авторски композиции, както и друг прочит на известни съвременни мелодии, написани от огромни рок звезди “, описа Маликян.

Със сигурност можем да усетим това етно въздействието от другите култури в музиката, която прави, дружно с темпераментните импровизации. Следователно, мелодиите, които твори нямат граници. Според него както в живота, по този начин и в музиката другите култури могат да съжителстват без проблеми, в естетика.

„ Пети Гараж “ е последният албум, който музикантът издава през януари. Именно тези творби той показа пред публиката в България. Историята зад името на албума „ Малкияъ гараж “ се крие в убежището, което музиката, звучаща из дребните гаражи в родината му Ливан, му е дала по време на войната в страната. Именно музиката отвлича мислите на музиканта по време на бомбардировките. На четиринайсет години, Ара бяга от Ливан и по-късно учи във Англия. И до през днешния ден, той към момента следва този креативен път.

„ По време на войната в Ливан, както и сега, във времена на пандемия, се убедихме, че музиката е доста значима за нас. Всички имаме потребност от изкуство, от просвета. Разбира се, здравето е доста значимо, само че физическото здраве, зависи от положението на мозъка. Ако човек има здрава душeвност, той ще е мощен. Така и по време на войната в Ливан, музиката и изкустовто бяха движещите сили за нас “, уточни Маликян.

Ара споделя, че поради открояващия външен тип, постоянно го считат за рок реализатор, в случай че не носи цигулката със себе си. Веднъж даже са го спирали на летище, тъй като са мислели, че в калъфа на цигулката в действителност се крие автомат. Всичко това, той посреща с типичната голяма усмивка. Но за него, както в музиката, по този начин и в срещите с публиката, е значимо да вдъхва свежо възприятие на независимост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР