Виртуално – Мария, съблазнителна красавица, бедстваща в Гърция с болната

...
Виртуално – Мария, съблазнителна красавица, бедстваща в Гърция с болната
Коментари Харесай

Бургазлия се представял за бедстваща красавица в интернет, измамил над 100 души

Виртуално – Мария, съблазнителна хубавица, бедстваща в Гърция с болната си майка, действително Милен, оправдан, незает мъж от Бургас. С тази скица 38-годишният Милен Стойчев съумял да измами над 100 души и за негативно време да инкасира по сметката на баба си над 40 хиляди лв., преведени от състрадателни хора за връщането на злополучното семейство в Бургас. Това разкриха на конференция ръководителят на Апелативната прокуратура Любомир Петров, зам.-шефът на магистратурата Йовита Григорова и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – старши комисар Калоян Калоянов.

Измамникът е е хванат след взаимна интервенция на прокуратурата и полицията. До ареста му се стигало след сигнал на жител до "Икономическа полиция ".

Разследването открило, че схемата работила безотказно от 2014 година до момента. Още преди три години Милен записал подправен профил в уебсайт за запознанства. Поставил фотография на симпатично момиче, а пред виртуалните си другари - най-вече мъже, споделял в интернет за "личната си драма ". Събраните контакти от уеб страницата за запознанства, трансферирал във Facebook. Така състрадателните му другари стартират да пращат суми от 10 до 250 евро, сподели старши комисар Калоянов. Парите постъпвали непосредствено по банковата сметка на баба му - Марийка Василева.

След основаване на сълзлива история, която да провокира съчувствие, се е стигало до превеждане на разнообразни суми. Колегите не престават да работят и най-вероятно ще излязат и други лъжливи дейности, чакаме да има и други сметки, акцентира Калоянов.

Има оперативна информация за сметки и в други банки и други схеми на измами. Внесено е искане за откриване на банкова загадка, заяви административният началник на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров, представен от Дарик.

При претърсването на дома на Милен е конфискуван преносимия компютър му, доста сметки, бележки на изтегляне на суми от банкомати. Ако бъде приет за отговорен, Милен Стойчев може да получи от 1 до 8 години затвор, сподели Йовита Григорова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР