Виртуалният човек „Алескандър Николов” е печелел доверие с богатия си

...
Виртуалният човек „Алескандър Николов” е печелел доверие с богатия си
Коментари Харесай

Журналисти и лидери на мнение другарували с Александър/Спас

Виртуалният човек „ Алескандър Николов” е печелел доверие с богатия си обществен кръг, в който хора със съществени позиции са се държали като че ли го познават добре. Това излиза наяве от описа пред bTV на младия публицист Александър Детев, който е поддържал връзка с измамника в продължение на години и дори е писал за „ негов” уебсайт.

Преди 2 години „ обликът му към този момент присъстваше в обществените мрежи, към този момент беше привлякъл вниманието на електронни медии, реномирани такива, те го канеха да написа в тях, беше основател на една много известна медия в България (според обява на „ Дневник”, „ Александър Николов” се е афиришал като един от основателите на chronicle.bg, а след придобиването на уеб страницата от групата на „ Уебкафе” е измежду създателите и в webcafe.bg – б.р.)”, описа Детев.

По думите му гореспоменатата медия през днешния ден се разграничава от Николов, само че " той е една от двигателните сили " на плана.

„ Аз се уповавах на две неща – експертизата и познанията му, които са безспорни, възприятието за комизъм и критичността му. Второто нещо – той беше легитимиран от обществения си кръг. Забелязах едно фамилиарничене сред него и потвърдени имена от публицистиката и публичната сфера. Никога не съм си представял, че сходни хора с сходна кариера просто биха се доверили на някого в обществената мрежа”, изясни журналистът.

Той не счита, че си е имал работа с група измамници, не счита и че измамите са били главната му цел, тъй като те са релативно скорошни, а и са измежду релативно дребна група хора – до 50 души.

Как реагирал Александър Детев, когато схванал, че зад профила на „ Александър Николов” от Франция стои Спас Василев от Кочериново? „ Засмях се доста, за мен беше неуместно. Просто не ми кореспондираше не толкоз физическият облик, не ми кореспондираше сюжетът, в който това е един човек, който живее на село или в дребен град с родителите си и не излиза от там, само че има тези познания”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР