Виртуалният асистент Amazon Alexa ще може да копира и говори ...

Виртуалният асистент Amazon Alexa ще може да копира и говори

Amazon Alexa ще може да копира гласа на починали роднини

Виртуалният помощник Amazon Alexa ще може да копира и приказва с гласа на същински хора, даже и умряли такива.

Това заяви в сряда Рохид Прасад, вицепрезидент на Amazon, по време на конференцията re:Mars, която бе фокусирана върху развиването на изкуствения разсъдък. 

По негови думи Amazon сега усъвършенства въпросната система, само че не е ясно по кое време тъкмо ще се появи тя. 
 Снимка 578775
 

Във заключителен тип обаче Alexa ще може да усвои човешки глас след единствено минута слушане онлайн или на запис, и да стартира да го възпроизвежда с неразличимо от оригинала качество. 

Идеята звучи малко плашещо, само че от Amazon изясняват, че сходна услуга би помогнала на доста хора да не се усещат самотни и да задържат спомените за умряли родственици и близки по-дълго. 

По последни статистики от 2020 година смарт представителите на Amazon, оборудвани с Alexa, са най-популярните артикули в тази категория в международен проект, сочат данни на Voicebot, и съставляват 23% от целия пазар. 
 Снимка 578776
 

Самият помощник Alexa пък е съчетаем с над 100 хиляди модели смарт устройства и над 10% от пазаруващите онлайн употребяват услугите на виртуалния помощник.

През 2025 година Statista чака продажбите на представителите Amazon Echo до доближат невероятните 130 милиона бройки, което значи, че новите гласови благоприятни условия на Alexa ще бъдат оценени от голяма част от модерния свят.

Източник: dnesplus.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg