Виртуална среща между лидерите на САЩ и Русия. Основна тема

...
Виртуална среща между лидерите на САЩ и Русия. Основна тема
Коментари Харесай

Започна виртуалната среща Байдън - Путин

Виртуална среща сред водачите на Съединени американски щати и Русия. Основна тематика на видеоконферентния диалог, който продължава и сега, сред Джо Байдън и Владимир Путин е нарастващато напрежение сред Москва и Киев.

От Кремъл разясниха, че не чакат пробив в връзките с Вашингтон. Според източници от Белия дом, Байдън ще насочи предизвестие към Путин, че възможни военни дейности против Украйна няма да бъдат оставени без последици.

Според източници от американското разузнаване Русия възнамерява при започване на идната година да стартира нахлуване против Украйна със 175 000 бойци. Киев твърди, че Русия към този момент е струпала към 100 хиляди бойци по общата им граница.

Москва изрично отхвърля всевъзможни планове за инвазия. Преди срещата Байдън е координирал с европейски водачи позицията на Вашингтон по отношение на Русия.

Германия, Англия, Италия и Франция са удостоверили поддръжката си за териториалната целокупност на Украйна. Срещата се организира по предпазен видеоканал и към този момент не се дават фрагменти за медиите.

Това е вторият диалог сред Байдън и Путин тази година. Първата им среща беше на 16 юни в Женева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР