Виртуален тур на къща Хиндлиян в Стария Пловдив събра над

...
Виртуален тур на къща Хиндлиян в Стария Пловдив събра над
Коментари Харесай

Виртуален тур на къща "Хиндлиян" в Стария Пловдив стана хит в интернет

Виртуален тур на къща " Хиндлиян " в Стария Пловдив събра над 20 000 гледания. Българи и чужденци от целия свят са изгледали видеото в действително време и са опознали отдалечено една от най-интересните възрожденски къщи.

В рамките на 35 минути уредничката Мария Колева споделя за историята, архитектурата и потайностите на къща " Хиндлиян " - една от дребното съхранени в оригинал симетрични пловдивски къщи, единствената, в която има непокътната в достоверен тип баня. Дребните елементи, които посетителите може да пропуснат при разходка онлайн, във виртуалния тур не са подминати.

По сходство на огромните европейски музеи и галерии управлението на Оперативна програма " Старинен Пловдив " търси способи да притегли гости, като се надява, че скоро те ще се завърнат.

Новото цифрово време за показване на наследството е най-близкия път да предизвикваме хората, с цел да може в случай че в този момент ги каним да погледнат от дивана, скоро да пристигна време да се разходят и научавайки нещата, които ние може да споделим аз имам вяра, че те ще отворят сетивата си, въобще за културата, за историята на България, споделя Донка Налбантова, началник отдел " Културна политика и осведомително обслужване ".

От всички мнения след видео разходката най-съществен за уредниците в къща " Хиндлиян " е този от наследниците на известния арменски жанр.

Коментарите бяха извънредно позитивни....един от най-важните мнения тази заран, когато ми писа Степан Хиндлиян един от наследниците на този благороден жанр и ми благодари за разходката и по тази причина, че опазваме тяхната фамилна къща от времето, сподели Мария Колева, организатор в къща-музей " Хиндлиян ".

Скоро ще бъдат създадени и други виртуални обиколки на паметниците на културата на Трихълмието. Надеждата на експертите и екскурзоводите обаче е скоро да поддържат връзка непосредствено с посетителите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР