Виртуален парцел в базирания на блокчейн онлайн свят Decentraland бе

...
Виртуален парцел в базирания на блокчейн онлайн свят Decentraland бе
Коментари Харесай

Продадоха виртуален имот за рекордните 2,4 млн. долара

Виртуален имот в основания на блокчейн онлайн свят Decentraland бе продаден за 2,4 млн. $ под формата на криптовалута, оповестиха купувачът криптоинвеститор Tokens.com и Decentraland, представени от Ройтерс.

Decentraland е онлайн среда, известна още като метавселена, където потребителите могат да купуват купуват земя, да посещават здания, да участват на събития, да се разхождат и да се срещат с други хора като аватари. Тези виртуални светове получиха огромна известност тази година, откакто пандемията принуди хора да прекарват повече време онлайн.

Интересът към тази онлайн среда набъбна доста през последния месец, когато Фейсбук промени името си на Meta, което по думите на компанията отразява пренасоченото и внимание към развиването на на артикули от виртуалната действителност за метавселената.

Decentraland е характерен вид метавселена, основана на блокчейн. В Decentraland собствеността на виртуалната земя се купува и продава под формата на незаменяемите токени, по-известни като NFT. NFT-тата съставляват крипто актив, който потвърждава собствеността и достоверността на неповторим виртуален обект през блокчейн. За закупуване на земя криптоентусиасти употребяват криптовалутата на Decentraland – MANA.

Metaverse Group, който е поделение на Tokens.com, е купил парцела в Decentraland в понеделник за 618 хиляди MANA, които по това време са се равнявали на 2 428 740 $. Decentraland заяви, че това е най-скъпата покупка на парцел в платформата.

Теренът се намира на т.нар Fashion Street от картата на Decentraland. От Tokens.com оповестиха, че той ще бъде употребен за цифрови фешън събития и продажба на виртуални облекла за аватари.

През юни виртуален парцел в Decentraland бе продаден за 1 295 000 MANA, което към оня миг се равняваше на 913 228. Купувачите сътвориха виртуален търговски център за продажба на цифрови облекла, само че от този момент от Ройтерс са посетили няколко пъти обекта и не е видяли купувачи.

Криптовалутата MANA е мощно волатилна. В резултат на смяната на името на Фейсбук тя нарастна с към 400%, сочат данни на Coinbase.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР