Virgin Hyperloop пусна ново концептуално видео, с което разкри плановете

...
Virgin Hyperloop пусна ново концептуално видео, с което разкри плановете
Коментари Харесай

Virgin Hyperloop планира да превозва хора с 1000 км/ч

Virgin Hyperloop пусна ново концептуално видео, с което разкри проектите си за транспортна система, позволяваща превозване на хора във вакуум със скорост до към 1080 км/ч.

Компанията твърди, че планът „ ще дефинира стандарта за пътешестване през 21-ви век “ и ще разреши придвижване между градовете в границите на минути. Дизайнът включва специфични уреди, движещи се във вакуумна среда. Според компанията рисково високата скорост ще може да се доближава с потребление на малко сила, написа CNN.

Вместо да бъдат физически свързани като вагони, обособените машини ще пътуват в конвои, което значи, че ще могат да се насочат към разнообразни дестинации. Всяка от тях ще може да се отделя на отклонена рампа, сходно на кола, напускаща автомагистрала.

Системата ще може да транспортира „ десетки хиляди пасажери на час “. Технологията обаче остава по-скоро непроверена. Към момента Virgin Hyperloop е направила единствено един тест с пасажери през ноември предходната година. От компанията показват, че преди да се стигне до него, за осъществени други над 400 без пасажери на борда. По време на теста са достигнати единствено 160 км/ч.

Това не е единственият състезател с интерес към сходна технология. Предприемачът Илон Мъск заяви за свои сходни проекти през 2013 година.

Virgin Hyperloop е основана под името Hyperloop Technologies през 2014 година. То обаче е заменено 3 години по-късно, когато към Борда на шефовете се причислява Ричард Брансън, създател на конгломерата Virgin.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР