Virgin Galactic е продала около 100 билета на желаещи космически

...
Virgin Galactic е продала около 100 билета на желаещи космически
Коментари Харесай

Virgin Galactic продаде още 100 космически билета

 Virgin Galactic е продала към 100 билета на искащи галактически туристи. Откакто създателят на компанията Ричард Брансън хвърча до космоса предишното лято, компанията се радва на нечуван интерес за галактически туризъм. Очаква се първите комерсиални полети в Космоса да стартират до края на 2022 година, заяви компанията, представена от Агенция Франс Прес.

Текущата цена на място в галактическия транспортен съд е 450 000 $ на място - много по-скъпо по отношение на 200 000- 250 000 $, платени от към 600 клиенти от 2005 до 2014 година

Общо компанията към този момент е продала 700 билета. " Ние навлизаме в интервал на възстановяване на автопарка за пътешестване към Космоса с ясна визия за увеличение на издръжливостта, надеждността и предсказуемостта на нашите транспортни средства в подготовка за комерсиални полети през идната година “, сподели основният изпълнителен шеф Майкъл Колглазър.

" Търсенето на галактически пътувания е доста високо и ние продавахме места много по-бързо от предстоящото ", добави Колглазър.

Създадена през 2004 година, Virgin Galactic се стреми да печели от галактически туризъм. През предишния юли Брансън изпревари с няколко дни притежателя на Blue Origin Джеф Безос в тяхната милиардерска галактическа конкуренция. Оттогава, обаче, компанията, която реализира полети от пустинята в Ню Мексико, е изправена пред неуспехи. През септември компанията беше подложена на критика, откакто Федералната авиационна администрация (FAA) откри, че юлският полет се е отклонил от избраното му въздушно пространство и Virgin Galactic не е съобщила за " произшествието “.

През октомври Virgin съобщи, че отсрочва с няколко месеца задача с членове на италианските военновъздушни сили, откакто лабораторни проби са посочили, че някои материали, употребявани в нейните транспортни средства са под нужните условия за здравина. В момента компанията е в развой на възстановяване на своите транспортни средства.

За разлика от Blue Origin и SpaceX - главните му съперници в зараждащия се бранш на галактическия туризъм, - Virgin Galactic разполага с солиден ракетоносител, който излетява хоризонтално, набира огромна височина, и освобождава галактическа капсула с ракетно задвижване, която по-късно се издига в космоса.

Цената на билетите за суборбиталната ракета New Shepard на Blue Origin, която може да прекара към 10 минути в Космоса и да се върне назад, е незнайна, само че евентуално ще бъде доста по-висока. Онлайн търг за първото място беше продадено за 28 милиона $, само че спечелилият отсрочи полета си.

Местата на борда на Crew Dragon на SpaceX, който се изстрелва на върха на голяма ракета Falcon 9, и също е сертифициран от НАСА да транспортира астронавти до Международната галактическа станция, евентуално ще костват десетки милиони долари.

През септември компанията на Илон Мъск разноски четирима частни туристи на тридневна орбитална задача, спонсорирана от милиардера за онлайн заплащания Джаред Айзъкман.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР