Вирджинските острови няма да имат представител на Зимната Олимпиада в

...
Вирджинските острови няма да имат представител на Зимната Олимпиада в
Коментари Харесай

Вирджинските острови останаха без квота за ПьонгЧанг

Вирджинските острови няма да имат представител на Зимната Олимпиада в Пьонгчанг, откакто тази заран Спортният трибунал в Лозана (КАС) отхвърли настояването на Националния олимипйски комитет на страната за квота за състезателката по скелетон Катрин Таненбаум.

Тричленен панел на КАС удостовери, че Таненбаум е покрила минималните избрани нормативи на Международната федерация по бобслей и скелетон, само че постанови, че поради неналичието на спомагателна свободна квота, която да бъде отпусната на състезателката от Вирджинските острови, Международният олимпийски комитет не може да й прати покана за присъединяване в Пьонгчанг 2018.

КАС също по този начин посочи в решението си, че съгласно разпоредбите МОК не е длъжен да дава спомагателна или специфични покана, с цел да даде опция на Вирджинските острови да пратят състезател на Зимната Олимпиада в Пьонгчанг. Вирджинските острови имаха свои състезатели на седем от предходните осем Зимни Олимпиади, като само не взе участие на Игрите във Ванкувър през 2010 година. В Сочи 2014 страната беше показана от алпийката Джасмин Кембъл, която приключи 43-а в слалома и 56-а в гигантския слалом.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР