Випускниците курсанти - старши сержанти от специализация Летец-пилот“ на ВВВУ

...
Випускниците курсанти - старши сержанти от специализация Летец-пилот“ на ВВВУ
Коментари Харесай

Летците-пилоти от „72-ри випуск “Васил Левски“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ с отличен успех от първия си държавен изпит

Випускниците курсанти - старши сержанти от специализация „ Летец-пилот “ на ВВВУ „ Георги Бенковски “ опазиха почтено знанията и уменията си по пилотиране на държавния изпит по „ Летателна подготовка “.



Изпитът се състоя в 12 Авиационна база, където водачите организираха и летателния си стаж, в наличието на членовете на държавната изпитна комисия с ръководител бригаден военачалник Юлиян Радойски –началник на ВВВУ „ Георги Бенковски “, полковник Петър Банков- пълководец на 12 Авиационна база и инструкторите- ментори от базата. Със аероплан „ Pilatus ” РС-9М випускниците извършиха задания от елементарен пилотаж и полет по кръга на междинна височина от 5 хиляди до 13 хиляди фута в границите на към 40 минути.

Атмосферните условия разрешиха изпитът да приключи за един ден.

А оценките – ОТЛИЧЕН!!!

Бригаден военачалник Радойски поздрави младите си сътрудници с високия изпитен резултат и с пожелания да затвърдят постигнатото и на идващите държавни изпити.

Началникът на ВВВУ разиска с инструкторския и инженерно- механически състав, зает с летателния стаж на курсантите, проблемите и опциите за повишение успеваемостта му в бъдеще.

С държавния изпит по „ Летателна подготовка “ стартира държавната изпитна сесия на курсантите и студентите от „ 72-ри Випуск „ Васил Левски “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР